Čolpa: Čović igra ulogu Dodikovog ruskog Ćorkana

Radiosarajevo.ba
Čolpa: Čović igra ulogu Dodikovog ruskog Ćorkana
Foto:Fena / Nihad Čolpa

Insistirajući na tome da Bosna i Hercegovina odustane od dostavljanja ANP-a u sjedište NATO-a predsjednik HDZ-a Dragan Čović stavio se u ulogu Dodikovog ruskog Ćorkana, navodi se u saopćenju Građanskog saveza koje potpisuje predsjednik Nihad Čolpa.

“Zanemarujući činjenicu da je NATO i interes hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ruski Ćorkan Dragan Čović bezuslovno nudi svoje usluge Miloradu Dodiku. Ćorkan Čović uopće ne uviđa da njegova ljubav prema Dodiku i Rusima ostaje neuzvraćena, jer mu Dodik i Rusi niti mogu niti će ikada moći osigurati izmjene Izbornog zakona na rasističkim načelima za kojima Čović i HDZ žude”, navodi se.

Ipak, kako je rečeno u Građanskom savezu pozdravljaju “Ćorkanovu zaljubljenost u Dodika, te pozivamo Dodika da nađe načina kako da mu konkretno uzvrati ljubav i podršku”.

“BiH treba ozbiljnu politiku koja će biti izolovana od ‘strasti i interesa’ antidržavne osovine Čović – Dodik”, poručio je Čolpa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije