Brat Neleta Karajlića pokopan uz veliki hit Zabranjenog pušenja

Radiosarajevo.ba
Brat Neleta Karajlića pokopan uz veliki hit Zabranjenog pušenja
Foto: Novosti.rs / Nele i obitelj Dražena Jankovića

Dražen Janković, brat Neleta Karajlića (Nenad Janković, op.pr.) i nekadašnji klavijaturist Zabranjenog pušenja, pokopan je jučer na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Janković, alias Drale, alias Seid Mali Karajlić, preminuo je u Beogradu, 9. novembra.

Iako u sjeni svog poznatijeg brata Neleta Karajlića, Dražen je tokom osamdesetih godina 20. stoljeća dao velik obol grupi kao autor muzike jedne od njihovih najpoznatijih pjesama Djevojčice kojima miriše koža te kao aranžer.

Upravo uz stihove te pjesme je i ispraćen na beogradskom groblju, a Nele je na sahrani održao emotivan govor, javljaju srbijanski mediji.

"Mislio si da nas napustiš i da nam mahneš svojom kapom. Naša ljubav ti ne daje da odeš i imamo pravo na to. Ne odlaziš ti, brate moj. Ti si voljen i ovde i tamo gde ideš. Volimo te, brate moj", kroz suze je rekao Nele.

Sahrani su, između ostalih, prisustvovali Sejo Sexon, Zenit Đozić, Emir Kusturica, 

Drale je u drugoj polovici devedesetih sudjelovao kao autor na albumu beogradskog Zabranjenog pušenja Ja nisam odavle, a također je bio gost na koncertima bh. Zabranjenog pušenja. Dražen Janković je također sudjelovao u skečevima Top liste nadrealista, a bio je autor nekoliko knjiga poput Putopis Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje se na dan smrti oprostilo od njega na Facebooku.

"Dragi Drale. Živiš i dalje s nama, sa svojim pjesmama i svojim duhom. Tvoje dobro srce prekratko nas je grijalo. Grlimo te za oproštaj, divni i plemeniti druže", napisali su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije