Bosanka Izabela Vidović glumi u filmu s Juliom Roberts: Obožavam sarmu i ćevape

Radiosarajevo.ba
Bosanka Izabela Vidović glumi u filmu s Juliom Roberts: Obožavam sarmu i ćevape
FOTO: Screenshot / Scene iz filma Čudo
S tek navršenih 16 godina, talentiranoj glumici otvaraju se prilike o kojima mnogi mogu samo sanjati. Izabela Vidović, američka je Hrvatica, odrasla u Los Angelesu, a rođena u Chicagu, no porijeklom je iz Busovače u BiH.

Izabela je glumila u 20-ak filmova, a u najnovijem "Čudo", glumi uz holivudsku zvijezdu Juliju Roberts, piše Večernji list.

Film je snimljen prema istoimenom bestselleru američke spisateljice Raquel J. Palacio. Izabela glumi stariju sestru 10-godišnjem dječaku Auggieju (Jacob Tremblay), koji zbog genske bolesti ima deformirano lice te teško stvara prijateljstva. Izabela otkriva kako se s holivudskom divom družila i izvan seta.

Julija Roberts je ugostila Izabelu i njenu porodicu u svom domu te joj udijelila nekoliko glumačkih savjeta. 

"Rekla mi je kako je važno da se glumac dobro zabavlja. Naravno, treba se odlično pripremiti i ozbiljno shvatiti posao, ali i biti svjestan da je sve to jedna velika igra", priča Izabela uoči premijere filma "Čudo".

Izabela je počela glumiti u dobi od sedam godina, uz manje uloge u TV serijalima "Kosti" i "Zločinački umovi" te veće u sitcomu "Sve o jednom dječaku" i dramskom serijalu "The Fosters". U akcijskom filmu "Neprijatelj pred vratima" glumila je s Jasonom Stathamom, Jamesom Francom i Winonom Ryder.

Ljubav prema glumi naslijedila je od majke, Elizabete Vidović: producentice, redateljice i glumice.

"Mama je moj mentor i uzor. Uvijek je uz mene na setu i od nje sam najviše naučila", govori Izabela Vidović. Njeni se roditelji veoma trude da Izabela i njena sestra ne zaborave svoje korijene. Svake druge godine dolaze u Busovaču gdje Izabela između ostalog uživa i u kulinarskim specijalitetima iz staroga kraja. 

"Sarmu bih mogla jesti gotovo svaki dan, baš kao i ćevape. Dobro kuham. Mama me naučila praviti burek i razne druge pite", govori Izabela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije