Model Jasmin Drinjaković tražen i na inozemnom tržištu

Jasmina Ćebo
Model Jasmin Drinjaković tražen i na inozemnom tržištu
Privatni album / FOTO: Aida Redžepagić
Sarajlija Jasmin Drinjaković, osim što je svojim radom i trudom postao veoma tražen na bosanskohercegovačkom modnom tržištu, u posljednje vrijeme sve više ponuda dobija iz inozemstva.

Do sada je ostvario zavidnu karijeru na domaćoj i inozemnoj modnoj sceni, a u intervjuu za Radiosarajevo.ba priča i kako je prve profesionalne korake napravio u modnoj agenciji Amele Radan, nakon čega prvo javno pojavljivanje doživljava na Fashion Week Sarajevo.

"Nakon pojavljivanja na Fashion Week Sarajevo uslijedile su brojne reklamne kampanje, kao i saradnja s jednom od najuspješnijih bh. manekenki Džejlom Glavović-Očuz koju poznajem od ranije. Uvijek sam imao lijepa iskustva prilikom saradnje s njom, tako da i taj put nije bilo drukčije", rekao je Drinjaković.

Jasmin ne krije da se modelingom ljudi u BiH mogu baviti samo iz hobija, a da bi ostvarili značajniji korak u karijeri modela, prinuđeni ste da napustitite našu zemlju, jer su ovdje mogućnosti za napredak mnogo manje u odnosu na inozemstvo. Njegova internacionalna karijera je počela u Pekingu i najviše vremena je proveo u Kini.

FOTO: Aida Redžepagić  - undefined

FOTO: Aida Redžepagić

"Tržište u BiH je malo i ovaj posao može se raditi samo usputno, kao hobi. Kina je s druge strane veliko tržište i jednostavno mašinerija. U Kini se mnogo više i brže radi te tako i posao zna biti manje ugodan i više naporan nego što je to slučaj kod nas. Kada je Bosna i Hercegovina u pitanju njene prirodne ljepote su nezamjenjive. Fotografiranje se uglavnom radi u prirodi i zaista me ispunjava. I ovo posljednje koje sam radio bilo je u Kaknju na Ponijerima i zaista je prekrasno, prosto oduzima dah“, istaknuo je Drinjaković te dodao kako su njegovi sljedeći koraci Istanbul iz koje također nosi predivna iskustva.

Pažnju javnosti ovaj markantni Sarajlija privukao je najviše pojavom u spotu bh. pjevačice Ine Hamzić, te ga zbog toga mnogi i prepoznaju na ulicama grada.

"Iskreno, uvijek mi je nezgodno kada govorim o sebi na taj način, ali počeli su me prepoznavati u i čujem u prolazu 'je li ovo onaj mali s reklame'“, kazao je kroz osmijeh naš sagovornik.

Najveći izazov i velika čast mu je bila snimati reklamu za Coca Colu u režiji našeg oskarovca Danisa Tanovića.

FOTO: Aida Redžepagić  - undefined

FOTO: Aida Redžepagić

"Bio sam pozvan na kasting koji je organizirala agencija Fabrika i od prvog momenta sam im se svidio. Bilo je predivno raditi s Danisom Tanovićem. Vidi se da je to čovjek koji jako dobro poznaje svoj posao i drži ga u malome prstu. Zadovoljstvo je naprosto raditi s ljudima koji znaju svoj posao i prenose svoju energiju na druge. Danis Tanović ima definitivno jaku energiju i karizmu, tako da je to bilo jedno lijepo iskustvo, što me je i potaklo da više razmišljam o kamerama, pa čak i glumi.

Kada je riječ o djevojkama, Drinjaković kroz osmijeh odgovara:

"Slobodan sam, ne srljam u veze i čekam onu pravu."

Kao model uvijek mora izgledati dobro i biti u formi, stoga mnogo vodi računa i o zdravom načinu života, pa često posjećuje teretanu, ali se ipak najviše 'oslanja' na genetiku, našalio se.

Svoje slobodno vrijeme Jasmin Drinjaković najviše voli provoditi u prirodi, opušta se uz knjigu, izlazi s psima i, naravno, druži se s prijateljima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije