Cinema City nudi bogat program povodom 8. godišnjice

Amina Bijelonja
Cinema City nudi bogat program povodom 8. godišnjice

Izvršna direktorica sarajevskog multipleksa Cinema City Andrea Vujošević u intervjuu za Radiosarajevo.ba predstavlja jedan od najvećih multipleksa u regiji te govori o projektu Movie Revolution Day u sklopu kojeg će 24. oktobra biti proslavljena osma godišnjica kina uz posebne ponude te sve filmske projekcije u iznosu od 2 KM.

Multipleks Cinema City sa svojih pet kino dvorana, kapacitetom od 700 sjedišta, nudi pet do sedam repertoarskih filmova svake sedmice, prateći tako svjetske trendove.

"Uz veliki rad i napor svih naših tadašnjih zaposlenih, kao i ekipe koja je bila na promociji otvaranja kina, već treću godinu slavimo naš rođendan kao Movie Revolution Day, jer želimo počastiti naše posjetitelje, a ne napraviti event u kojem ćemo samo dijeliti i nuditi. Ovo je zapravo korak ka tome da posjetitelji simbolično plate cijenu ulaznice u iznosu 2 konvertibilne marke, uz odobrenje naših distributera kojima smo zahvalni", kazala je Vujošević.

Oktobar u znaku rođendana

Movie Revolution Day za cilj ima dovesti ljude ne slabije platežne moći, kako je kazala Vujošević, već sve one koji na drukčiji način planiraju svoj budžet ili nisu u prilici svaki dan posjetiti kino.

"Sada svi naši korisnici imaju priliku u jednom danu pogledati možda i  dva filma za manji iznos, ali drugkčiji način. Na taj dan krećemo sa svim projekcijama već od 12 sati. Program smo također pripremili i za mališane. Teško je organizirati djecu zbog školskih obaveza, ali u svakom slučaju očekujemo određen broj mališana ujutro. Pripremili smo također i program i za tinejdžere, ali i za ozbiljniju publiku", otkrila je Andrea.

Sve projekcije će na programu biti u utorak, jer je, kako je kazala, to najmanje "teretan“ dan.

"Bude uvijek veselo i zanimljivo. Neki čak kažu da pogledaju i tri filma, koji su naravno slobodni. S druge strane, mi ćemo za taj dan napraviti mali edukacijski performans o filmovima koje će biti izloženi ispred Cinema Cityja u nadi da će nas poslužiti i vrijeme. Želimo kroz projekt Movie Revolution Day  educirati naše gledatelje, jer se dešava nekada da ljudi gledaju na DVD-u filmove kod kuće, a za tu cijenu će im u utorak biti omogućeno da gledaju u kinu", rekla je naša sagovornica.

Prema njenim riječima, bit će prikazani i filmovi koji su "skinuti" s repertoara u posljednjih desetak dana te filmovi koji su trenutno aktuelni.

"U principu, mi se baziramo na filmove koji su trenutno na repertoaru i aktuelni. Dakle, ne neki stari naslovi. Imamo samo jedan film za koji još nismo dobili odobrenje jer je potpuno novi. Na taj dan ćemo pokušati s određenom ponudom (kokice i coca cola), a dijelit ćemo i balone. Nećemo imati specijalni program u vidu eventa, već će naša koncentracija biti na filmovima i ono što zapravo kino i jeste", rekla je naša sagovornica.

"Krenuli smo s dječijim festivalom na početku mjeseca. To je potpuno novi projekt koji će nadam se zaživjeti. On treba biti dešavanje koje će pratiti potrebe i zahtjeve te mlađe populacije. Mislim da ćemo ga raditi dva puta godišnje, u zimskom i ljetnom periodu. Mislim da ćemo u budućnosti raditi i određene edukacijske projekte u okviru dječijeg festivala koji će educirati publiku", istaknula je.

S obzirom na to da živimo u društvu koje se suočava s mnogim finansijskim i socijalnim problemima, kino je sigurna oaza u kojoj djeca, na određen način, mogu provesti svoj socijani proces druženja.

Posjete u odnosu na prošlu godinu

"U kinima je promjenjivo jer imate periode ogromnog uzleta. Tako da smo  u jednom momentu imali nevjerovatno dobre rezultate u odnosu na prošlu godinu", kazala je Andrea.

"Cinema City godišnje prikaže više od 120 filmova, što nije mali broj, s tim da mjesečno u kino 'uđu' dva do četiri filma. Uz ove naše projekte imamo filmove i dešavanja. Mislim da se naši posjetitelji ne mogu požaliti na nas u smislu prikazivanja dobrih filmova", smatra direktorica Cinema Cityja.

Projekt Ladies night ušao u treću sezonu

Direktorica najvećeg kino multipleksa u BiH u intervjuu za naš portal ističe kako je vrlo ponosna na projekt Ladies night koji je ušao u treću sezonu te najavljuje projekt Gentleman's Movie Night.

"Sretni smo i ponosni da animiramo naše dame, da uživaju jedno veče na drukčiji način, a što se tiče Gentleman's Movie Nighta, prošle godine smo započeli taj projekat, vrlo pažljivo i suzdržano jer je muška populacija malo zahtjevnija. Mnogo je lakše animirati žene da uđu u to druženje", otkriva direktorica Cinema Cityja.

Andrea je napomenula i to da u zimskom periodu možemo očekivati dosta dobrih naslova koji će uskoro biti na repertoaru popularnog kina, a u januaru će se opet vratiti na dječiji festival i raditi aktivnosti za vrijeme zimskog raspusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije