Anđela Paleksić, aktuelna Miss BiH: Želja mi je osvojiti svjetsku krunu

Jasmina Ćebo
Anđela Paleksić, aktuelna Miss BiH: Želja mi je osvojiti svjetsku krunu
Foto: Privatni album / Anđela Paleksić, Miss BiH 2018.
Anđela Paleksić iz Sarajeva 30. septembra proglašena je najljepšom djevojkom naše zemlje.

BKC Tuzla / Anđela Paleksić iz Sarajeva nova je Miss BiH

Ova prelijepa dvadesetogodišnjakinja predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na svjetskom izboru ljepote, koji će biti održan 8. decembra u gradu Sanya u Kini. 

Krunu je preuzela od dotadašnje misice Aide Karamehmedović, a portal Radiosarajevo.ba razgovarao je s Anđelom kako bismo saznali nešto više o njoj. 

Anđela Paleksić, Miss BiH 2018. - undefinedFoto: Privatni album / Anđela Paleksić, Miss BiH 2018.

Radiosarajevo.ba: Trideseti septembar sigurno je datum koji ćete pamtiti cijeli život, najprije čestitamo lentu Miss Bosne i Hercegovine koju ste osvojili u konkurenciji 19 takmičarki. Jeste li vjerovali u pobjedu? 

Paleksić: Hvala Vam mnogo. Pobjedu sam priželjkivala, ali sam ostala zatečena i pozitivno iznenađena kada je izgovoreno moje ime. Šta drugo reći, osim, zaista sam presretna.

Radiosarajevo.ba: Sama pobjeda za Vas je samo početak nove utrke. Kako se pripremate za Svjetsko takmičenje koje će biti održano u Kini 8. decembra? 

Anđela Paleksić, Miss BiH 2018. - undefinedFoto: Privatni album / Anđela Paleksić, Miss BiH 2018.

Paleksić: Da, već je počela trka. Stalno sam u žurbi - vježbam, usavršavam engleski jezik i pripremam se za Kinu. Sponzori pripremaju haljine, outfite, fotografi slike i videe, kao i sve ostalo što je potrebno da bih zasijala u Kini. Pripreme jesu zahtjevne, ali se isplate svakako. Koliko god je naporno, vrijedi, i to su slatke muke.

Radiosarajevo.ba: Ko je Vaša najveća podrška i osjećate li tremu, ipak ste na velikom zadatku? 

Paleksić: Najveća podrška su mi roditelji, naravno. No, prijatelji i rodbina su također uz mene i bodre me. Treme ima, i tek će je biti, ali sve je to sastavni dio ovog takmičenja. 

Radiosarajevo.ba: Kada putujete i kakva su Vaša očekivanja, nadate li se svjetskoj kruni? 

Anđela Paleksić, Miss BiH 2018. - undefinedFoto / Privatni album: Anđela Paleksić, Miss BiH 2018.

Paleksić: Putujem 9. novembra za Kinu. Očekujem što bolji plasman i, svakako mi je želja osvojiti svjetsku krunu. Naravno da ću se potruditi da što bolje predstavim moju domovinu svijetu i pokažem kako smo mi zemlja bogatstva različitosti.

Radiosarajevo.ba: BiH je do sada imala zapažene i manje zapažene misice, u kojoj od njih vidite uzor?

Paleksić: Da, svakako. Moj uzor je još u djetinjstvu bila i ostala Ana Mirjana Račanović

Radiosarajevo.ba: Studirate i volontirate, zapravo aktivni ste na više polja. Ko je zapravo Anđela Paleksić? 

Anđela Paleksić, Miss BiH 2018. - undefinedFoto: Privatni album / Anđela Paleksić, Miss BiH 2018.

Paleksić: Da, pored studiranja bavim se i volonterskim radom. Za sebe bih rekla da sam jedna emotivna i romantična osoba koja voli da pomaže drugima i najsretnija sam kada nekome donesem osmijeh na lice.

Radiosarajevo.ba: Na kraju spomenimo i Vaše druge obaveze koje nosi lenta Miss BiH...

Paleksić: Tako je. Moja obaveza je i da mnogo lijepih stvari uradim za Bosnu i Hercegovinu u toku ove godine. Najviše ću se truditi da humanitarna akcija, koja je u sklopu Izbora za Miss BiH, prođe što bolje, odnosno da se skupi što više sredstava za Srednju muzičku školu u Tuzli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije