Amina Kajtaz oborila dva državna rekorda: Sprema se za Svjetsko prvenstvo

E.B.
Amina Kajtaz oborila dva državna rekorda: Sprema se za Svjetsko prvenstvo
Mostarska plivačica Amina Kajtaz posljednjih dana najviše vremena provodi na bazenu pripremajući se za Svjetskom prvenstvu koje će se održati od 23.do 30. jula u Budimpešti.

"Okupirana sam plivanjem, treniram svaki dan po tri puta, ali ne zapostavljam ni fakultet, jer sam na kraju druge godine. Uslovi treniranja nisu baš dobri, ali uspijevamo se pripremati. Treniram na 25 metarskom bazenu u Rodoču, a dobro dođu pripreme i na takmičenjima u Banjoj Luci i Nikšiću“, kaže za Radiosarajevo.ba Amina Kajtaz.

Zahvalila se i Ivici Đidiću koji velikodušno ustupi 50 metarski gradski otvoreni bazen kako bi mostarski plivači mogli kvalitetnije trenirati.

Plivačica mostarskog Veleža, na međunarodnom plivačkom meču u Nikšiću, pod nazivom „Montenegro Open  2017“ koje je održano prije nekoliko dana oborila je dva državna rekorda, a proglašena je i za najbolju plivačicu sa najviše osvojenih bodova i medalja.

"Zapravo sam tri puta oborala rekord. Prvo sam oborila na 50 m kraul, kasnije na 50 m leđno i na 50 m leđno sam u finalu ponovno oborila rekord. Dakle dva puta u istoj disciplini. Sretna sam jer sam u dobroj formi i što sam bila dobra u trkama koje nisu moja tehnika."

Kajtaz je postavila državne rekorde u discplinama 50m slobodno 26.55 (714 bodova) i 50m leđno 30.02 (732 boda).Ništa manje uspješna nije bila ni u disciplini 100m slobodno, gdje je isplivala 57.86 (728 bodova), kao i 100m delfin 1.01.23 sa 750 bodova.

Na ovom takmičenju učestvovalo je trideset klubova iz Crne Gore, Mađarske, Vojvodine, Srbije, Slovenije, Italije, Albanije, Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Već sutra Amina će nastupiti na jednom takmičenju u Mostaru koje je za nju svojevrstan trening, naredne sedmice biće održano i državno prvenstvo u Banjoj Luci, a za tri sedmice boje naše zemlje branit će na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije