Ambasadorica EYOF-a Emina Hodžić - Adilović

Radiosarajevo.ba
Ambasadorica EYOF-a Emina Hodžić - Adilović
oficijelna fotografija / Emina Hodžić Adilović

Etablirana bh. dizajnerica Emina Hodžić – Adilović zajedno sa sestrom Nerminom već petnaest godina oduševljava domaću  i svjetsku javnost kreacijama koje, između ostalih, rado nose javne ličnosti iz regiona, ali i neke od najuticanijih osoba iz svijeta mode poput princeze Deene Abdulaziz.

Fantastičan uspjeh Kaftan studija, te izuzetna popularnost njenog branda, razlog je zbog kojeg je ova mlada žena odabrana da bude jedan od prijatelja – ambasadora EYOF-a.

Tim povodom, Organizacioni odbor ceremonije otvaranja EYOF-a napravio je intervju u kojem Emina Hodžić Adilović govori o svom viđenju predstojećeg Evropskog olimpijskog festivala mladih. 

"Veza između poziva modnog dizajnera i sporta naizgled ne postoji, no ono što suštinski donosi dugoročan uspjeh u svim profesijama je nešto što je građeno na istim temeljima, a to su: profesionalizam, predan i kontinuiran rad, disciplina, ljubav i želja da budemo najbolji i da postižemo najbolje rezultate uz konstantno ulaganje u sebe i svoj tim. Moda je kao i sport - timski rad.

Kako kao Sarajka, kako ova modna dizajnerica gleda na činjenicu da će se  EYOF u februaru 2019. godine održati baš u njenom gradu?

EYOF 2019 je, nakon Zimskih olimpijskih igara 1984 godine, za mene najznačajniji sportski događaj u modernoj historiji Sarajeva i Bosne i Hercegovine, jer će se zahvaljujući njemu okupiti mladi sportisti iz cijele Evrope. To je jedinstvena prilika da se oni upoznaju sa kulturom i tradicijom naše države, ti mladi kojima će Sarajevo u danima EYOF-a biti dom i mjesto novih pobjeda.

S obzirom da se ja osobno ne sjećam Olimpijade 1984, želim da EYOF 2019 mojim kćerkama i meni bude novo lijepo iskustvo i novo sjećanje koje će vratiti sjaj našem gradu i obnoviti olimpijski duh "evropskog Jeruzalema" - našeg Sarajeva.

I na kraju, Emina Hodžić Adilović kaže da, kada bi dizajnirala sportsku opremu, to bi vjerovatno bili kostimi za klizače na ledu ili oprema za skijanje jer bi to predstavljalo novi profesionalni izazov za nju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije