Ajdin Hasanić i Nevres Softić napravili spektakl u Švedskoj

S. Š. J.
Ajdin Hasanić i Nevres Softić napravili spektakl u Švedskoj
/ Ajdin Hasanić
Ajdin Hasanić široj javnosti je poznat po zanimljivim i poučnim videosnimcima.

Student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, na profilima društvenih mreža redovno objavljuje nove videosnimke koji imaju više stotina hiljada pregleda.

Zanimljivo je da je ovog vikenda gostovao u Gothenburgu, Švedskoj, sa svojim suradnikom Nevresom Softićem, new media designerom i apsolventom informacionih tehnologija. Gostovanje su organizirali predstavnici Bemuf zajednice u Švedskoj koji su pozvali Hasanića i Softića da učestvuju u realizaciji turneje.

"Ovo je bio tematski event na kojem smo govorili o ulozi medija i društvenih mreža te njihovom utjecaju na svakodnevni život, kako pojedinca, tako i porodica. Naše intencije su da putem naših društvenih kanala afirmativno utječemo na mlade kroz razne multimedijalne sadržaje", dodao je naš sagovornik.

Prisutne Bosance i Hercegovce su "zapalili" svojim performansom, a na kraju su prikazali i kratkometražne filmove te zanimljive skečeve na kojima su radili u proteklom periodu. Treba spomenuti i da je pažnju, posebno mladih, zaokupio je i talentirani mađioničar Stanelli, mladić bh. korijena (pravog imena Nurija Kadrić), koji svakodnevno oduševljava Šveđane.

Kako kaže, oduševljen je gostoprimstvom, a naročito brojem ljudi koji je prisustvovao njegovom nastupu s obzirom na to da je prvi put posjetio Švedsku.

Svoju turneju popratio je šaljivim dnevnim izvještajima na svom YouTube kanalu:

Na Instagram profilu se zahvalio suradnicima ove turneje, te poručio svojim fanovima: "Bit će još. Tek se zagrijavamo."

Ajdin je rođen u Sanskom Mostu, gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Trenutno živi i studira u Sarajevu.

Od malih je nogu pokazivao interes za film, kamere i "kojekakve tehnološke igračke". U posljednjih nekoliko godina fokusirao se na širenje dobra kroz svoje kratkometražne filmove.

Karijeru "glumca" počeo je nakon prvog snimljenog filma Volim te.

"Početak kao i svaki, bio je težak, pun osuđivanja i onoga, što je kod nas u Bosni poznato kad vidimo da se neko trudi oko nečega", kazao je za Radiosarajevo.ba mladi entuzijasta Hasanić.

Mladi umjetnik najavljuje turneju i kroz bh. gradove, no o tome još ne želi mnogo govoriti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije