Zenica: Na ljetnoj sceni odigrana duodrama "Derviš i smrt"

Radiosarajevo.ba
Zenica: Na ljetnoj sceni odigrana duodrama "Derviš i smrt"
Foto: Promo / Daniel Kovačević i Nusmir Muharemović pred publikom

Četvrta noć festivala Ljetne večeri Studio Teatra sinoć je bila u znaku romana Meše Selimovića “Derviš i smrt”, koji je dramatizovala i režirala Lilijana Ivanović, a na scenu iznijeli Daniel Kovačević i Nusmir Muharemović. Ova, jedina dramatizacija Selimovićevog romana  u formi duodrame ikada, privukla je veliki broj gledaoca  koji su uživali u predstavi.

Festival se danas nastavlja predstavom za djecu “Lakonoga u čarobnoj šumi”, Udruženja “Fani” i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo. Osim predstave, za mališane je predviđena i kreativna igraonica s početkom u 19.00 sati.

U četvrtak, 9. augusta je na programu predstava iz Hrvatske “Duet za jednog” u kojoj glavnu ulogu ostvaruje Ana Vilenica, itekako poznata publici u BiH. Festival zatvara hit komedija “Državni lopov” rađena u produkciji Studio Teatra. 

Organizatori ističu da ih raduje veliki interes građana za sve predstave festivala, te da se ulaznice mogu kupiti u Multiplex Ekranu Zenica i Clubu 072/Biznis u Zenici. Karte će se moći kupiti i dva sata prije početka predstava u festivalskom prostoru Ljetne bašte Doma armije/Preporoda. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije