Zatvara se 8. Tuzla film festival: Dodjela Vila i projekcija "Honeylanda"

Radiosarajevo.ba
Zatvara se 8. Tuzla film festival: Dodjela Vila i projekcija "Honeylanda"
Foto: Fena / Nagrada Vila

Nakon uspješnih sedam dana odličnih projekcija filmova i bogatog programa koji je priušten svim posjetiteljima Tuzle u okviru 8. Tuzla film festivala, osmi dan označit će kraj festivala.

Na 8. Tuzla film festivalu prikazana su najbolja filmska ostvarenja koja su prošla kroz detaljnu selekciju prethodnih mjeseci, a Tuzlu su posjetila velika i priznata imena iz svijeta filma. Neki od njih su Nikola Kojo, Adnan Hasković, Filip Juričić, Momčilo Otašević, Sanja Tucman, Slaven Knezović i mnogi drugi.

Svečanom ceremonijom koja će se održati u Narodnom pozorištu Tuzla u 19:00 dodijelit će se Vile TFF najboljim filmovima u svih 5 kategorija po kojima su se filmovi takmičili: dugometražni, kratki igrani, animinirani, dokumentarni i future generation short films. Također, bit će dodijejena nagrada za najbolji scenario 8. TFF-a.

Projekcijom najnagrađivanijeg filma sa ovogodišnjeg filmskog festivala Sundance, koji je osvojio i World Cinema Grand Jury Prize, posebnu nagradu žirija za kinematografiju i još jednu posebnu nagradu žirija za originalnost... dokumentarnog filma HONEYLAND zvanično će biti zatvoren 8. Tuzla Film Festival.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije