Zašto je poludio gospodin R: Predstava koja je oduševila sarajevsku publiku

Radiosarajevo.ba
Zašto je poludio gospodin R: Predstava koja je oduševila sarajevsku publiku
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Boris Isaković zablistao je na sceni NPS-a

Boris Isaković - glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, zablistao je na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu. Predstavio se u glavnoj ulozi u Fasbinderovoj predstavi ‘Zašto je poludio gospodin R’, u izvrsnoj režiji Bobe Jelčića.

Boris Isaković zablistao je na sceni NPS-a - undefinedFoto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Boris Isaković

Nataša Govedarica, dramaturginja predstave, pojasnila je da se radi o adaptaciji Fasbinderovof filma snimljenog sedamdesetih godina, a da je poseban izazov bio premjestiti radnju iz Njemačke sedamdesetih godina, u Srbiju danas.

Boris Isaković zablistao je na sceni NPS-a - undefinedFoto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Nataša Govedarica

Specifičnost predstave je da se u njoj pred kraj radikalno promijeni atmosfera - od smijeha koji preovladava većinu vremena, pa do dramatičnog trenutka kada se dešava ubistvo. 

"Predstava je podatna i stalno je ples na žici. Publika svojim smijehom pomaže u predstavi, ali kada taj smijeh pojavi u pogrešnom trenutku, jednim pogledom prema njima to mogu riješiti", kaže glumac koji je sinoć pobrao ovacije.

Mnogi smatraju da je ovo bila jedna od najboljih glumačkih ostvarenja dosada na MESS-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije