Zapažen uspjeh "Farbanja": Promocija romana o odrastanju u sarajevskoj medresi

Radiosarajevo.ba
Zapažen uspjeh "Farbanja": Promocija romana o odrastanju u sarajevskoj medresi
Mladi sarajevski pisac Hamza Hodžić objavio je početkom godine roman prvjenac u kojem prikazuje "šta se krije iza vrata Gazi Husrev-begove medrese".

Roman "Farbanje" tematizira odrastanje kroz školski internat Gazi Husrev-begove medrese. 

Hodžić je u intervjuu za Radiosarajevo.ba već rekao kako roman Farbanje donosi priču o učenicima ove obrazovne ustanove s dugom i značajnom tradicijom, o tome kako i šta su proživljavali u srednjoj školi, koja je skoro svima jedan od najdražih perioda života.

Roman o odrastanju je dobio dosta pozitivnih reakcija, a one najvažnije su rušenje predrasuda o ovoj instituciji i njenim učenicima, te otkrivanje informacija koje su naročito bile zanimljive onima koji nisu pohađali ovu ustanovu ili imali blizak kontakt s njom.

Knjiga je napravila zapažen uspjeh kako među sadašnjim i bivšim učenicima medrese, tako i među ljubiteljima lijepe književnosti.

Promocija romana Farbanje održat će se u Centru za kulturu - Vila Hadžihalilovića na Dobrinji u srijedu, 20. decembra s početkom u 19 sati. Moderator je Boris Lalić.

Ako vas zanima kako možete knjigu i vi poručiti, to je najlakše u direktnoj komunikaciji s autorom - na ovom LINKU, uživat ćete, preporučujemo! 

Knjigu je moguće pronaći i na Zimskom salonu knjige u Collegium Artisticumu do 24. decembra, kao i preko online knjižare Knjiga.ba, te u knjižari Books.ba na Trgu heroja.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije