Volontiraj na 12. Pravo Ljudski Film Festivalu!

Radiosarajevo.ba
Volontiraj na 12. Pravo Ljudski Film Festivalu!
Pravo Ljudski Film Festival kreće u potragu za entuzijastičnim volonterima i volonterkama za 12. izdanje Pravo Ljudski Film Festivala.

Period volontiranja je od prvog do 17. novembra. Volonteri Pravo Ljudski trebaju:

- Biti stariji od 16 godina;
- Poznavati engleski jezik;
- Živjeti u Sarajevu ili već biti u Sarajevu tokom 12. Pravo Ljudski Film Festivala (08. - 13. novembar 2017. godine).

Na Festivalu možete raditi na onome što vas najviše zanima! Ekipa 12. izdanja treba vašu pomoć u:

- Promociji festivala (aktivna promocija festivala u vidu dijeljenja promotivnih materijala, rada na festivalskim punktovima, te informiranje publike festivala);
- Službi za goste festivala (doček stranih reditelja i rediteljica, asistiranje gostima i gošćama festivala);
- Opremanju prostora (potrebna nam je pomoć pri opremanju određenih prostorija u smislu ispomoći kod postavljanja tehnike ili pak postavljanju određenih oznaka itd.);
- Logistici festivala (organizacija samog festivala, uz podršku organizacionog tima, i koordinaciju različitih dešavanja tokom festivala, kao i koordinaciji volontera i festivalskih lokacija);
- Ostali zadaci (pomoć u bilo kojim drugim oblastima za koje se interesuješ ili gdje jednostavno želiš podijeliti iskustvo sa drugima).

Prijavi se online na web stranici pravoljudski.org. Rok za prijave je 28. septembar! 

Pravo Ljudski će za svakog/u volontera/ku obezbijediti užinu, poklon majicu i pristup svim projekcijama i popratnim događajima, kao i druženje sa gostima/gošćama Festivala te kreativnim mladim ljudima iz cijele regije. Svim volonterkama i volonterima koji budu radili na 12. Pravo Ljudski Film Festivalu bit će dodijeljena potvrda o volontiranju. 

Volontiranje na Pravo Ljudski Film Festivalu pruža mogućnost vašim sklonostima i kompetencijama da dođu do izražaja, a vašim sposobnostima da dosegnu novi nivo.
Napominjemo da volontiranje na Pravo Ljudski Film Festival ne podrazumijeva novčanu naknadu.

Pravo Ljudski nije u mogućnosti pokriti troškove putovanja i smještaja u Sarajevu.
Nakon zatvaranja konkursa, Pravo Ljudski će 5. oktobra organizovati obavezni pripremni sastanak za volontere i volonterke.

Za sve dodatne informacije i pitanja pišete na apliciram@pravoljudski.org

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije