Visoko: Otvorena kulturna manifestacija "Dani Zaima Muzaferije"

Radiosarajevo.ba
Visoko: Otvorena kulturna manifestacija "Dani Zaima Muzaferije"
Večeras je svečano otvorena 14. po redu kulturna manifestacija „Dani Zaima Muzaferije“ u prepunom Zavičajnom muzeju Visoko.

Kao i svake godine, organizatori ove manifestacije Udruženje Ars Tragovi iz Visokog pripremilo je bogat kulturni program, koji će publici biti predstavljen u razdoblju od 22. novembra do 25. novembra.

Na otvorenju su govorili direktor muzeja Elvedin Šabanović, kao i predsjednik Udruženja Ars Tragovi Rasim Kadić, koji je između ostalog još jednom ponovio kako je ponosan na manifestaciju koja se već 14 godina održava u Visokom u znak sjećanja na velikana bh. glumišta Zaima Muzaferiju, te se zahvalio svim pokroviteljima, umjetničkim i kulturnim institucijama, kao i svim autorima koji su prethodnih 13 godina dali svoj doprinos u održavanju ovakvog događaja.

Manifestaciju su zvanično otvorili načelnica Visokog i gradonačelnik Tuzle, gospodin Jasmin Imamović, koji je bio i posebni gost svečanosti, a razlog je upravo izložba kojom je otvorena manifestacija, izložba djela čuvenog Ismeta Mujezinovića.

Nakon svečanosti u muzeju manifestacija je nastavljena u Galeriji Likum 76 gdje je upriličen koncert AT Trio, jazz orkestra iz Sarajeva.

 

 

Ostatak programa ovogodišnje manifestacije:

Četvrtak, 23. novembar

19.00 - Nesporazum, predstava Teatra Total Visoko, po tekstu Alberta Camusa, premijera - Gradsko kino Visoko;

Petak, 24. novembra

19.00 - Scream for me, Sarajevo, film Tarika Hodžića - Gradsko kino Visoko;

Subota, 25. novembra

11.00 - Crtani film za djecu iz osnovnih škola - Gradsko kino Visoko;

19.00 - Ljubavi Džordža Vašingtona, predstava Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja, po tekstu Mire Gavrana - Gradsko kino Visoko;

21.00 - After party - Galerija LIKUM 76;

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije