Veliko blago: Izgubljena pjesma Davorina Popovića koju sigurno niste čuli

Radiosarajevo.ba
Veliko blago: Izgubljena pjesma Davorina Popovića koju sigurno niste čuli
/ Davorin Popović
Jedan od osnivača kultne sarajevske grupe Indexi Ismet Nuno Arnautalić, objavio je ovaj rijetki snimak pjesme ovog benda na svom Facebook profilu.

Riječ je o pjesmi Indexa koja nikada nije objavljena, a čiji je snimak sačuvan. Legendarni Davorin Popović sa svojim glasom i kultna gitara Slobodana Bode Kovačevića ovoj pjesmi daju iznimnu vrijednost.

"Pjesmu Ti misliš dobro bi bilo napisao sam davne 1982. godine i dao je Goranu Gerinu. Tekst je napisao Duško Trifunović, a aranžman Ranko Rihtman. Pjesmu je Goran snimio i stavio je na svoj prvi LP. Pjesma se često vrtjela na radio programu. Kada ju je Davorin Popović čuo, molio me da on snimi svoju verziju. Jednog dana otišli smo u studio i za svoju dušu snimili Davorovu verziju na već postojeću matricu, na kojoj se nepogrješivo prepoznaje solo gitara Bode Kovačevića", napisao je Arnautalić u opisu ove pjesme.

Dodao je i kako ga ona vraća u neka posebna vremena, kao što će vjerujemo i mnoge od vas koji bude slušali zaboravljenu pjesmu Indexa.

"Ja mislim bilo bi dobro da podijelim ovo malo blago što sam našao, ovo putovanje u prošlost, koje nas sjeća na našeg Pjevača", zaključio je Arnautalić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije