Večeras u Mikseru premijera filma o Dubiozi kolektiv

Radiosarajevo.ba
Večeras u Mikseru premijera filma o Dubiozi kolektiv
Film koji prati snimanje novog albuma poznatog bosanskohercegovačkog benda Dubioza kolektiv bit će premijerno prikazan večeras u Mikser Houseu.

Film prati snimanje novog albuma Dubioza kolektiva i kombinira dokumentarne snimke rada u studiju s biografskim materijalom.

"U filmu smo željeli pokazati kako bend funkcionira i kako je kompletan sistem našeg rada baziran na principu 'uradi sam'", izjavili su članovi benda.

Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i režiser s 25 godina iskustva u struci. Radio je na filmovima 10 minuta i Belvedere Ahmeda Imamovića, Sevdah za Karima Jasmina Durakovića, te na filmovima Pjera Žalice i Srđana Vuletića.

Premijera će početi večeras u 20 sati. Organizatori dodaju da je ulaz na projekciju besplatan i da su svi posjetioci pozvani da poslije projekcije filma ostanu na after party-ju uz Diskobajagi DJ/VJ dvojac.

plakat za dokumentarac.jpg - undefined

Plakat

Nakon premijere u Sarajevu, za 9.novembar 2017. je zakazana projekcija u Atelier Theater-u u Beču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije