John Zorn večeras otvara 22. Jazz Fest Sarajevo

Radiosarajevo.ba
John Zorn večeras otvara 22. Jazz Fest Sarajevo
Promo / John Zorn

Večeras će u 20.00 sati na sceni Doma policije solo koncertom američkog kompozitora i multiinstrumentaliste Johna Zorna biti otvoren 22. Jazz Fest Sarajevo.

Ovo je treća i posljednja godina projekta John Zorn in Sarajevo, iznimne saradnje sarajevskog festivala i jednog od najplodnijih i najvažnijih savremenih kompozitora. 

Ove godine Jazz Fest će u okviru završnog dijela trilogije pod nazivom S onu stranu dobra i zla, na 16 koncerata predstaviti neke od najboljih muzičara njujorške scene u izvedbi repertoara Johna Zorna. Dio repertoara činit će i još uvijek nesnimljene kompozicije što će predstavljati dodatnu privilegiju za publiku.

Večeras će nakon 20-minutnog Zornovog solo koncerta na saksofonu biti održan i nastup grupe Insurrection, nakon čega će uslijediti koncert trija vrhunskih gitarista. Uz slavnog Billa Frisella, sjajni muzičari mlađe generacije Julian Lage i Gyan Riley izvesti će Devet pjesama za Franju Asiškog, nakon čega će uslijediti nastup američke pjevačice Petre Haden sa bendom.

Posljednji koncert u Domu policije za danas bit će Cobra, ansambl sa 12 muzičara i sa Johnom Zornom kao prompterom.

U okviru regionalnog programa Heineken Late Nite Stage nakon sinoćnjeg sjajnog premijernog nastupa beogradskog benda Fish in Oil, večeras u 23.30 u Jazzbini Sarajevo nastupa beogradski bend Naked a nakon koncerta bit će održan i jam session.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u festivalskom box officeu u Domu policije i sistemu kupikartu.ba, saopćeno je iz Jazz Festa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije