Večeras posjetite novi koncertni prostor u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Večeras posjetite novi koncertni prostor u Sarajevu
/ Majske muzičke svečanosti, koncert Harmonika; Foto: Vanja Ćerimagić

Muzička akademija u Sarajevu kroz svoj projekat "Koncertna seezona" pozivaju građane Sarajeva na muzički događaj u utorak 8. maja. 

Poštivajući postulate vrhunskih umjetničkih vrijednosti organizacioni tim Koncertne sezone 2016/17. se pobrinuo da svim ljubiteljima prefinjenog zvuka ispred Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu priredi još jedan atraktivan muzički događaj, koji u okviru 11. po redu festivalskog izdanja Majske Muzičke Svečanosti ima poseban značaj. Riječ je o svečanom koncertu koji će se održati večeras, 8. maja u novoj Sali Muzičke akademije (ul. Avdage ŠAhinagića br. 14) s početkom u 19 i 00h.

Na koncertu koji ujedno predstavlja i promociju novog koncertnog prostora Muzičke akademije, sarajevskoj publici i gostima će se predstaviti talentovani studenti Odsjeka za udaraljke i harmoniku, izvodeći djela sljedećih kompozitora Emmanuel Sejourné (1961), Russell Peck (1945–2009), Ney Rosauro (1952), Alexej Gerassimez (1987), Minoru Kobashi (1928), Vladimir Zubicky (1952).

Ulaz na koncert je besplatan, stoga svi koji imaju želju da svojim prisustvom pozdrave ambicije, trud i potencijal organizatora i učesnika, i pri tome se prepuste nesvakidašnjem muzičkom užitku, su dobrodošli!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije