Uz značajne popuste proslavimo danas Buybookov rođendan

E.B.
Uz značajne popuste proslavimo danas Buybookov rođendan
Od kada je jutros u 9 sati otvorila svoja vrata, onako kako to radi već 20 godina, knjižara Buybook dočekuje mnogobrojne ljubitelje pisane riječi.

Mnogi su odlučili iskoristiti današnje popuste te obradovati kako sebe tako i drage ljude.

Kultna sarajevska knjižara upriličila je "Noć knjige u Buybooku" te je večeras do ponoći u ovoj knjižari moguće ostvariti 50 posto popusta na Buybook izdanja i 20 posto na izdanja drugih izdavača.

Od 26. decembra 1996. kada je počela s radom ova izdavačka kuća objavljuje više od 40 naslova na godišnjem nivou. Osim svjetskih bestselera cilj ovog izdavača je vratiti staru slavu izdavaštvu BiH.

Podsjetimo, ovo je godina u kojoj je organiziran i Bookstan, prvi internacionalni festival književnosti koji je okupio najznačajnije domaće, regionalne i svjetske autore i autorice.

Tako će biti i u narednim godinama, poručuje Damir Uzunović direktor i urednik knjižare i izdavačke kuće Buybook.

"Mislim da je ovo najbolja i najuspješnija godina izdavačke kuće Buybook. Festival Bookstan nije došao kao neki izlet koji se dogodio jednom, svake godine će doživjeti svoje novo izdanje početkom mjeseca jula, a opet u zavisnosti od mogućnosti autora da nam dođu.

Buybook proslavlja 20 godina stalnih i neprestanih promocija knjiga stranih i domaćih autora. Jedna od najvažniji frakcija, odnosno zanimacija, jeste odnos prema domaćoj književnosti, tj. domaćim autorima. Osim Aleksandra Hemona, Bekima Sejranovića, Faruka Šehića sada imamo jednu novu udarnu generaciju Damir Ovčina, Nihad Hasanović, Mustafa Zvizdić...

Zadaća svakog važnog izdavača trebala bi biti upravo naša književnosti, nešto što mi možemo poslati svijetu odavde", rekao je Uzunović.

Večeras u 20 sati počinje Buybookova rođendanska zabava, uz druženje s Buybookovim bh. autorima, saradnicima i prijateljima.

Odavno prepoznatljiv bosanskohercegovački brend rezultat je njegovanja jezika naroda BiH, pažljivog izbora naslova, besprijekorne obrade knjiga i kolektivne ljubaznosti i susretljivosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije