Uskoro nova predstava Albana Ukaja 'Nigdje nikog nemam'

Radiosarajevo.ba
Uskoro nova predstava Albana Ukaja 'Nigdje nikog nemam'
Foto: Velija Hasanbegović / Predstava 'Nigdje nikog nemam'

Sarajevski ratni teatar i udruženje „Kontakt“ najavljuju premijeru predstave Nigdje nikog nemam  u režiji Albana Ukaja po tekstu Edwarda Bonda.

Premijera predstave će biti održana 11. januara u 20h, a reprize 12.,14. i 15. januara u 20h na sceni SARTR-a.

U predstavi učestvuju glumci Snežana Bogićević, Jasenko Pašić i Alban Ukaj te muzički dvojac Basheskia and EQ.

Predstava  - undefinedFoto: Velija Hasanbegović: Predstava Nigdje nikog nemam

Radnja drame "Nigdje nikog nemam" postavljena je u postapokaliptično društvo gdje su emocije, sjećanja i empatija zabranjene. Autorski tim fokus predstave usmjerava na negiranje genocida, kolektivnu krivicu, veličanje ratnih zločinaca i odbijanje suočavanja sa prošlošću. 

"Verujem da je i Edward Bond u strepnji za bolju budućnost pisao ovaj Orvelovski komad. Pisao ga je da upozori svoje gledaoce šta ih čeka ako se opuste i prepuste svoju volju nekom diktatoru!.. Jer diktatura je način života i to je i vjera i škola i porodica i umjetnost i znanje i zdravlje i vojska…I šta sve ne!!.. Diktatura je diktatura u svemu!..

Toga se plašio Bond kada je ovo djelo pisao i pokušao da nas upozori da se ne damo zavesti slatkim pričama nego da se uzdamo u svoj sistem zaključivanja i da ga što više usavršavamo. Govori se o strahu malograđana, govori se o bolesti odnosa u kući i porodici, o bolesti odnosa u muško-ženskoj komunikaciji!…Govori se o strahu pred autoritetom koji krnji svaki korak ka komunikaciji", riječ je redatelja Ukaja.

 Dramaturgiju potpisuje Bojana Vidosavljević, muziku Basheskia & EQ, scenografiju Mirna Ler , kostimografiju Lena Samardžić, video Emina Kujundžić, dizajn Đorđe Jovanović, fotografiju Velija Hasanbegović.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervisati putem facebook inbox-a i email-a sartr.info@gmail.com.  Rezervacija putem telefona 033/664- 070 svaki radni dan od 10h-15h, a prodaja u istom terminu i prije izvedbi od 18h u prostorijama SARTR-a.

Predstava  - undefinedFoto: Velija Hasanbegović: Predstava Nigdje nikog nemam

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije