"Umjetnice MAS": Muzička akademija najavljuju koncert posvećen ženama

Radiosarajevo.ba
"Umjetnice MAS": Muzička akademija najavljuju koncert posvećen ženama
Promo / Koncert "Umjetnice MAS"

JU „Bosanski kulturni centar KS“ u okviru koncertne sezone klasične muzike najavljuje koncert povodom obilježavanja 200 godina od rođenja čuvene kompozitorice i pijanistice, Clare Schumann.

Koncert Promo: Clara Schumann

Koncert koji nosi naziv "Umjetnice MAS", bit će održan, u četvrtak, 14. novembra u 19 sati, u JU BKC KS, a organizuje se u saradnji sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu, koja ovim nastupom ujedno svečano otvara svoju koncertnu sezonu 2019/20.

Ulaz na koncert je slobodan.

Ono što je interesantno za ovaj koncert jeste to da je posvećen ženama umjetnicama. Na koncertu će profesorice i asistentice Muzičke akademije, u različitim kamernim sastavima, izvoditi djela svjetske i domaće muzičke literature kojima su autori žene.

Publika će tako biti u prilici da čuje kako zvuče djela istaknutih kompozitorica: Clare Schumann, Sofije Gubaiduline, Ursule Mamlok, Lere Auerbach, kao i djela naših mladih bh. kompozitorica Kaće Hadžifejzović i Hanan Hadžajlić.

Na koncertu će nastupiti afirmirane bh. umjetnice: Azra Medić (klavir), Belma Alić (violončelo), Belma Šarančić - Nahodović (harmonika), YeonJu Jeong (violina), Alma Aganspahić (dirigent), Alma Dizdar (violina), Tamara Arsovski (violina), Lorena Milina (violina), Aida Deljkić (viola), Ilma Zulum (violina), Mirna Mlikota Dizdarević (flauta), Hanan Hadžajlić (flauta), Zerina Šabotić (klavir) i Emina Džanović (violina). Kao specijalna gošća koncerta, nastupit će solistica opere Narodnog pozorišta u Sarajevu, sopranistica Aida Čorbadžić, alumni MAS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije