Učenici Druge gimnazije na reviji prikazuju "Vanvremenske kostime"

Radiosarajevo.ba
Učenici Druge gimnazije na reviji prikazuju "Vanvremenske kostime"
U Narodnom pozorištu Sarajevo, 13. decembra bit će održana revija "Vanvremenski kostimi" u sklopu izložbe "Kaleidoskop teatra kroz objektiv mladih".

Koordinatori projekta su učenici Druge gimnazije Lara Sutović i Emir Kapetanović, a učesnici revije i projekta su njihove školske kolege.

Prijatelji projekta su Narodno pozorište Sarajevo, Druga gimnazija Sarajevo, Zemaljski muzej BiH, Grad Sarajevo, Pegasos konjičko-rekreativni centar, Hotel Evropa i 4 sobe gospođe Safije.

Podsjetimo i to da su učenici 20 srednjih sarajevskih škola, koje je Lutrija BiH u saradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo nagradila "Bronzanim karticama", inspiraciju našli gledajući predstave, te su na osnovu toga nastali odlični radovi.

Posjetitelji izložbe će imati priliku vidjeti ulja na platnu, skulpture, literarne radove, kratke filmove, modnu reviju, nastup učenika Srednje muzičke i baletne škole te druge umjetničke instalacije i radove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije