U nedjelju javno predavanje nagrađivanog fotografa Rona Haviva i Lauren Walsh

Radiosarajevo.ba
U nedjelju javno predavanje nagrađivanog fotografa Rona Haviva i Lauren Walsh
Foto: MESS / “Biography of a Photo”

Nakon što je jučer, na Akademiji likovnih umjetnosti, zvanično otvorena multimedijalna konferencija “Vizualna kutura u poslijeratnom društvu”, sutra će, u okviru konferencije, 7. jula, sa početkom u 17 sati, u kinu Meeting Point biti održano javno predavanje “Biography of a Photo”, koje će održati poznati ratni fotograf Ron Haviv i dr. Lauren Walsh.

Shadow of Memory / Izložba fotografija Rona Haviva u Memorijalnom centru Potočari

Javno predavanje koje su pripremili nagrađivani fotograf Ron Haviv i istaknuta
profesorica Lauren Walsh (New York University) tematizirat će njihov dokumentarni film koji je još uvijek u procesu, “Biography of a Photo”.

Fotoreporter / Ko je Ron Haviv i zašto je zaslužio priznanje građana Sarajeva

Film otvara pogled u dubinu jedne od najčuvenijih fotografija iz rata u Bosni i Hercegovini, koju je Ron Haviv snimio 1992. godine u Bijeljini, a koja dokumentira jedan akt etničkog čišćenja. “Biography of a Photo” je priča o izuzetnoj snazi koju jedna fotografija posjeduje, a radnja ovog filma prati dvije porodice u njihovoj borbi za zakašnjelu pravdu. Ulaz na predavanje je besplatan i otvoren je za javnost.

Posljednji događaj konferencije jeste radionica u GSU Brodac, 13. jula, sa početkom u
15 sati.

U pitanju je radionica posvećena slikarstvu tehnikom akvarela, koju će realizirati
proslavljena umjetnica, Bosanka po rođenu, Maja Ružnić.

Radionica je posvećena istraživanju uloge sjećanja kroz umjetnost u Bosni i Hercegovini, a učesnici ove interaktivne radionice će vježbati tehnike slikanja uz koje će i učiti kako se kroz slikanje mogu izraziti emocije.

Učešće na ovu radionici je potrebno prijaviti na
info@kumainternational.org

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije