U Meeting Pointu predstavljena ekipa serije "Konak kod Hilmije"

J. Ć.
U Meeting Pointu predstavljena ekipa serije "Konak kod Hilmije"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Konak kod Hilmije
U sarajevskom Meeting Pointu danas je predstavljena glumačka ekipa iz serije "Konak kod Hilmije" koja će se početi emitirati 7. maja na TOP kanalu.

Ekipa serije je danas nakon Beograda održala projekciju prve dvije epizode.

Ova humoristička serija, iz koprodukcije Davora Pušića i Nebojše Garića, vratit će nas u vrijeme okupiranog Sarajeva tokom Drugog svjetskog rata.

Konak kod Hilmije - undefinedFOTO: Radiosarajevo.ba/Konak kod Hilmije

U konak Kod Hilmije navraćaju svi: od komunističkih ilegalaca, ustaša, četnika, vojnika handžar divizije, pa sve do njemačkih vojnika i komandanta grada Štumbafirera Šilinga, gdje jedni drugima ispred nosa kuju zavjere u kojima nacionalne tenzije postaju manje bitne od ličnog materijalnog interesa.

Emir Hadžihafizbegović, Tarik Filipović, Almir Kurt i Milena Vasić samo su neka od velikih glumačkih imena koja čine postavku ove priče smještene u Sarajevo 1941. godine, a u režiji Elmira Jukića.

"Serija će zasigurno biti gledana iako je radnja serije smještena u prošlo vrijeme, nudi priliku publici da se identificira sa svakodnevnim socijalnim stanjima, ali i da se opusti i uživa", mišljenja je Emir Hadžihafizbegović.

Hadžihafizbegović je prije početka projekcije prve epizode dodao i to da će nastavak snimanja serije biti u junu te je pohvalio i sjajan tekst scenariste Feđe Isovića iskazavši zahvalnost producentima za uvjete u kojima je serija snimana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije