U junu nova reprizna izvođenja sjajne dječije predstave Mravko Travko

Radiosarajevo.ba
U junu nova reprizna izvođenja sjajne dječije predstave Mravko Travko
Foto: iMTM / Predstava "Mravko Travko"

Popularna predstava za djecu ”Mravko Travko”, nastala u koprodukciji iMTM-a i Pozorišta mladih Sarajevo, reprizno se izvodi 3. juna u 11 i 13 sati i 6. juna u 18 sati u Pozorištu mladih. Karte za predstavu po cijeni od 10 KM u prodaji su preko portala kupikartu.ba.

Tema priče "Mravko Travko", autora Mersihe i Latifa Moćevića, je borba protiv vršnjačkog nasilja, a ideja predstave je stvaranje ljupkog lika koji će postati simbol dobrih vrijednosti, na kojeg će se djeca ugledati.

Igraju glumici Irma Alimanović Alihodžić i Aldin Tucić, kao i dvadeset polaznika Instituta za muziku, teatar i multimediju koji su prošli višemjesečnu školu za muzički teatar.

Predstavu je režirao Riad Ljutović, koji potpisuje i adaptaciju teksta, scenografiju i kostim, a muzičku režiju Alma Ferović Fazlić. Za vizuelni identitet predstave zadužena je Agencija "Komitet" iz Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije