U četvrtak posjetite izložbu Umjetnost filmskog plakata

Radiosarajevo.ba
U četvrtak posjetite izložbu Umjetnost filmskog plakata
plakat / Izložba filmskih plakata

Predstojeće dane filma u bh. prijestolnici, uljepšat će izložba koja se u četvrtak 9. avgusta u 18,00 otvara na Akademiji likovne umjetnosti. 

Obilježavajući Evropsku godinu kulturnog naslijeđa i doprinos potprograma Kreativne Evrope MEDIA razvoju kinematografije i vizuelne umjetnosti, EU info centar u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti i Sarajevo film festivalom organizuje izložbu Umjetnost filmskog plakata.

Koliko je specifičan i raznolik Evropski film toliko su likovno kreativna rješenja plakata za odabranih 26 filmova, realizovanih uz sredstva iz potprograma MEDIA koji promoviše zajedničke evropske vrijednosti kroz evropsko kinematografsko naslijeđe. Izložba će pokazati kreativnu svestranost i umjetničku posvećenost dizajna filmskog plakata, vrhunske primjere filmske fotografije, majstorsku upotrebu ilustracije i profesionalno umijeće uklapanja tipografije u ukupnu kompoziciju plakata.

Tokom otvaranja izložbe, prisutnima će se obratiti Khaldoun Sinno, otpravnik poslova Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala i Bojan Hadžihalilović, profesor Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije