Trinaest mladih autora na izložbi čije ime predstavlja slobodu i promjene

Radiosarajevo.ba
Trinaest mladih autora na izložbi čije ime predstavlja slobodu i promjene
U sklopu manifestacije “Dani Kantona Sarajevo“, u sarajevskoj galeriji Collegium artisticum otvorena je izložba mladih autora i autorica, pod nazivom “YEBIHA“ (Young Emerging B&H Artists).

Na izložbi su predstavljeni radovi 13 mladih bosanskohercegovačkih autora i autorica koji svojim individualnim ili zajedničkim djelovanjem i aktivnostima učestvuju u kreiranju kulturne i umjetničke scene našeg grada i države.

Naziv izložbe ima i simboličko značenje, upućuje na pojam slobode, promjene, pokretljivosti, avanture i dinamičnosti.

Akcenat izložbe je na procesualnosti, transformacijskom činu, intervencijama u prostoru, na stvaralačkoj i tragalačkoj igri, na znatiželji, preispitivanju i potrebi da se reaguje na aktuelne društvene problemske situacije koje oni kao mladi autori i autorice uočavaju i prepoznaju.

Na izložbi učestvuju: Aldin Mustafi, Anesa Kadić, Azra Subašić, Damir Šabić, Dženan Hadžihasanović, Lamija Halilagić, Maja Skenderović, Mak Hubjer, Marko Frančešević, Mirza Rahmanović, Nardina Zubanović, Vanja Solaković, Zlatan Hadžifejzović. 

Kustosica izložbe je Sanela Nuhanović, a za tehničku postavku zadužen je Jasmin Osmanković. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije