Goran Bregović najavio veliki koncert u Pragu, glavni organizator Sarajlija

Radiosarajevo.ba
Goran Bregović najavio veliki koncert u Pragu, glavni organizator Sarajlija
Floe Fotography / Facebook

Svjetski poznati autor i muzičar Goran Bregović uz pratnju Češkog narodnog simfonijskog orkestra (ČNSO) održat će veliki koncert u glavnom gradu Češke Republike, u Pragu 30. aprila ove godine.

Koncert će se održati u dvorani Lucerna,  starom zdanju pozorišno - koncertnog tipa koja je i jedna je od najstarijih i najuglednijih dvorana u Pragu.

Ovaj koncert Gorana Bregovića organizira Sarajlija Veso Đorem, koji je u Pragu osnovao i vodi restoran Luka Lu,  koji se ubraja u red najpoznatijih u češkoj prijestolnici.  

Luka Lu / Veso Đorem: Sarajlija koji je izmijenio gastro sliku Praga

Na koncertu u Pragu , Goran Bregović će predstaviti svoj posljednji album pod nazivom "Three Letters From Sarajevo" oko kojeg se okupila nevjerovatna ekipa zanimjivih muzičara i koji je objavio u oktobru prošle godine.

Podsjećamo, ovaj album je namijenjen svjetskom tržištu te je na njemu moguće čuti nekoliko jezika, a riječ je o muzici koja spaja različite kulture (kršćansku, jevrejsku i orijentalnu) i na Bregoviću karakterističan način predstavlja zvukove naše zemlje na univerzalan, svjetski način.

"Album 'Tri pisma iz Sarajeva' je mala poruka u boci koja je bačena u okean da je neko nađe, a koju je pisao neko ko je Sarajlija, kome se kao i svim Sarajlijama život djeli na život prije rata i poslije rata", rekao je ranije u intervju za Radiosarajevo.ba Goran Bregović.

Goran Bregović / "Tri pisma iz Sarajeva" su poruka u boci bačena u okean da je neko nađe

Također, kako eksluzivno saznaje portal Radiosarajevo.ba, na kocertu Gorana Bregovića u Pragu očekuje se i delgacija Grada Sarajeva.

Da li to znači da ćemo sličan spektakl uskoro gledati i u Sarajevu?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije