Tri manifestacije Austrijske ambasade u BiH na festivalu Zeničko proljeće

Radiosarajevo.ba
Tri manifestacije Austrijske ambasade u BiH na festivalu Zeničko proljeće
FOTO: Facebook / Multiplex Ekran Zenica
Austrijska ambasada u Sarajevu, nakon bogatog kulturnog programa proteklih godina, i 2018. godine nastavlja intenzivnu podršku kulturnoj razmjeni između Austrije i BiH.

I u svom ovogodišnjem programu kulturnih manifestacija Ambasada će publici širom BiH predstaviti mnogobrojne sadržaje iz svih oblasti austrijske umjetnosti - muzike, arhitekture, plesa, filma i drugih.

Ambasada sa zadovoljstvom najavljuje tri manifestacije u okviru ovogodišnjeg festivala Zeničko proljeće, koje se realiziraju u saradnji s Muzejom Grada Zenice.

U srijedu, 21. marta u 19 sati će biti otvorena izložba Domovina velikih kćeri. Značajne Austrijanke iz okvira dva stoljeća, koja tematizira biografije značajnih Austrijanki, koje su dale svoj doprinos nauci, književnosti, obrazovanju i mnogim drugim sferama javnog života u Austriji.

Nakon otvorenja izložbe će u 19:30 sati biti održan koncert austrijskog jazz kvarteta Herbert Grubmair Band. Kvartet, koji čine Herbert Grubmair (saksofon), Helmar Hill (piano), Herbert Gruber (bas) i Michael Leibetseder (bubnjevi), u svojoj muzici kombinira elemente klasičnog jazza, bluesa, funka, swinga i latinoameričkih ritmova i bilježi nastupe na mnogobrojnim festivalima kako u Austriji, tako i u inostranstvu.

U četvrtak, 22. marta u 19 sati će zeničkoj publici biti predstavljen nagrađivani austrijski film režiserke Mirjam Unger pod nazivom Let', let' bubamaro! (originalni naslov: Maikäfer flieg!) iz 2016. godine, zasnovan na autobiografskom romanu poznate austrijske književnice Christine Nöstlinger.

Film portretira život u Beču i rusku okupaciju 1945. godine kroz perspektivu devetogodišnje djevojčice Christine. 

Otvorenje izložbe i koncert će biti održani u Muzeju Grada Zenice, a film će biti prikazan u kinu Multiplex Ekran Zenica.

Ulaz na sve manifestacije je slobodan.

Za više informacija posjetite facebook i web stranicu Austrijske ambasade Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije