Trefio se TIFBU, opet

Radiosarajevo.ba
Trefio se TIFBU, opet
Foto: Tifbu / Festival u Bugojnu

Sinoć odigranom monodramom „Rod i dom“, Teatra Kabare Tuzla u izvođenju Irfana Kasumovića počeo je TIFBU 2018. Melanholija jesenje noći krunisana teatarskom igrom, mirisom čaja, ukusnim keksićima, Bugojno je pretvorila u teatarski grad.

Puna Mala sala (znači stotinjak pozorišnih ljubitelja) uživala je u šezdesetom igranju monodrame „Rod i dom“, u kojoj Irfan Kasumović kroz desetak likova priča ljubavnu priču Arslana Šipovičanina prema Saniji i sjajnim transformacijama nas vodi kroz poglavlja običaja, tradicije, koji na momente postaju čista komedija.

Publika je odlučila da ova predstava bude pobjednica TIFBU festivala za 2017. godinu i dovela je ponovo u Bugojno. Tako je predstavi „Rod i dom“, na njeno 60. izvođenje, baš sinoć u Bugojnu na TIFBU festivalu uručen i grand prix festivala TIFBU REFLEKTOR. Sljedeća predstava na TIFBU 2018. je predstava „Ta ljubav“, koju publika može pogledati 09.11. od 20 časova u Maloj sali KSC-a Bugojno.

TA LJUBAV publici otvara vrata ljubavi. Rađena je po motivima tekstova „Igre u pijesku“ i „Bračna igra“. Šta sve ispunjava ljubav, u kakvim se stanjima ljubav može pronaći, da li postoji u svakom čovjeku i koliko je bitna u životu ljudi, na sva ta pitanja odgovore potražite u predstavi koju izvode Miroslav Sinkić i Aleksandra Plahin, dok režiju potpisuje Marko Vukosav.

Publiku pozivamo da pokuša kroz ljubav pronaći odgovor na pitanje „Pita li se mene, išta?“, da li kroz ljubav čovjek može pronaći izgubljeni dio sebe, vratiti se u zbilju, jednostavno se zaljubiti i voljeti. TIFBU i ovu godinu učestvuje u svjetskoj kampanji „No-shave november“, pa tako i ovog novembra, svi oni koje raja u društvu zove Čupo, Čuponja, Brado, Brada, Bradonja, pa i poneki Brko na sve predstave TIFBUa imaju besplatan ulaz.

Dođite na TIFBU festival da ugrijete promrzle ruke, popijete kratku TIFBUOVAČU, čaj, neki slatki kolačić i uživate u teatarskoj umjetnosti i naravno, tragate za istinom, pravdom i odgovorima na pitanje „Pita li se mene, išta?“. Sve informacije o TIFBU festivalu možete pronaći na FaceBook stranici Teatar Fedra Bugojno, kao i na Instagram profilu teatarfedra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije