TIFBU tolerantno uz Noć teatra i Dan tolerancije

Radiosarajevo.ba
TIFBU tolerantno uz Noć teatra i Dan tolerancije
Foto: TIFBU / Zanimljiv i edukativan vikend u Bugojnu

"Nakon prošlosedmične izvedbe predstave „Ta ljubav“, koju je TIFBU publika ocijenila sa prosječnom ocjenom 4,69 ovu sedmicu na TIFBU festivalu nastavljamo sa ludilo programom za ovo malo mladih ljudi koji još uvijek žive tu", piše u saopćenju Teatarskog internacionalnog festivala Bugojno.

U saradnji sa Dječijim pozorištem Eko Art iz Bugojna  pripremili su zanimljiv, edukativan i zabavan pozorišni vikend pred nama. U danima vikenda će sa mladim ljudima obilježiti Međunarodnu Noć teatra (17.11.) i Dan tolerancije (18.11.)...

Mlada ekipa DP Eko Art Bugojno će svoju neverbalnu pozorišnu igru Crveno Bijelo, inspirisanu radionicama klauniranja i fizičkog teatra Wilfred van de Peppela, premjerno izvesti na TIFBU-u od 19 sati 17.11., a istog dana od 21 u Maloj Sali moći će se pogledati njihova predstavu Na rubu.

DP Eko Art Bugojno, priča o pritisku na čovjeka od spoljašnjega svijeta, brige, slutnje, strahovi, očekivanja, su samo neka od pitanja na koje ova predstava traži odgovor.

Pravi mali omladinski festivalski maraton TIFBU-a se nastavlja u u nedelju sa još dva teatarska događaja i to: Forum teatar - mladi za mlade BUJAMO koji traje od 12 do 15, a od 19 sati u nedelju može se pogledati predstava koja stiže iz Banjalučkog pozorišta Dis, Za odrasle sa prevodom. Ovaj teatarski komad se bavi istinom, koja kroz komične načine ispoljava susret srednjoškolaca sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju, komedija ili možda ne?

Naravno i ovaj put u holu KSC-a prije predstava može se izabrati čaj, slatkiš, ma može se i ugrijti uz TIFBUOVAČU, a nudi se prije svega dobar teatar i druženje...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije