Svečano otvoren Omladinski film festival

Radiosarajevo.ba
Svečano otvoren Omladinski film festival
Radiosarajevo.ba / Otvaranje OFF 2016
Svečanim okupljanjem učesnika i projekcijom nagrađivanog filma Takva su pravila, večeras je u Sarajevu počeo Omladinski film festival OFF

Dvije festivalske lokacije, tri filmska programa i velik broj pratećih sadržaja obilježje su ovog festivala na kojem se prikazuju filmovi za mlade i o mladima, odnosno filmovi koji su djelo mladih stvaralaca. 

Dvadesetdvogodišnji Kenan Musić, direktor ovog festivala, u razgovoru za Radiosarajevo.ba ispričao je da je Omladinski film festival nastao kao projekat u Dobrinjskoj gimnaziji prije osam godina. Tada se u ovoj srednjoškolskoj ustanovi otvorio filmski odsjek.

Danas pred sobom imamo ambiciozno organiziranu filmsku smotru koja će trajati 4 dana, a u takmičarskom programu će se prikazati 15 kratkometražnih i 10 dokumentarnih filmova čiji su stvaraoci mladi ljudi iz devet zemalja. Takmičarski program se prikazuje u Domu OS, su terminima od 14,00 i 17,00 sati, a ulaz za publiku je besplatan. 

U večernjim satim prikazivat će se dugometražni igrani filmovi, među kojima su publici posebno zanimljive projekcije pod vedrim nebom, na Žutoj tabiji. Tu će se u nedjelju, na zatvaranju festivala, prikazati film Valter brani Sarajevo. 

Opširnije o programu i rezervacijama ulaznica pročitajte na ovom linku. 

U našoj fotogaleriji pogledajte kako je bilo večeras na otvaranju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije