Solomun u BiH za dvije decenije sarajevskog rave movementa

Radiosarajevo.ba
Solomun u BiH za dvije decenije sarajevskog rave movementa
/ The Dinaric Alps Encounter
Solomun, DJ i umjetnik koji je u stanju da očara ljude iz svih životnih sfera, stiže u Sarajevo 29. jula, kada će nastupiti u Kamenom amfiteatru (Bjelašnica) u okviru novog Klabika iskustva: The Dinaric Alps Encounter.

Nakon nešto manje od godinu dana, vraća se čovjek koji je u kratkom vremenskom roku mnogima postao dio svakodnevnice i usmjerio pažnju na elektronsku muziku protkanu njemu svojstvenom emocijom i strašću.

Klabika iskustvo za 2016. godinu je nastalo u skladu sa mogućnostima i prednostima grada u kojem živimo. Za ovu godinu Kameni amfiteatar je odabran da bude epicentar nove verzije Solomunove zabave. U sklopu realizacije projekta The Dinaric Alps Encounter namjeravamo da re-definišemo iskustvo 24h event-a. Javorov Do je sam po sebi čarobno mjesto i predstavlja jedinstvenu lokaciju za ovakav event na području Bosne i Hercegovine. Istinski vjerujemo da će svi posjetioci doći do svojih karata iako je broj ograničen u svrhu održavanja pružanja kvalitetnog i nezaboravnog iskustva, što je jedan od prvih Klabika postulata” izjavili su iz Klabike

Svojim nastupom i humanitarnim gestom zauzeo je posebno mjesto u srcima velikog broja ljudi, te probudio dobro poznati ali uspavani sarajevski rave adrenalin. Neki fanovi su ga u 2015. godini uspjeli poslušati čak tri puta i kažu da se nisu zasitili, te se pitaju kada i gdje će ponovo osjetiti tu emociju i energiju.

Iskustva sa prvog Solomunovog gostovanja u Sarajevu ne prestaju da blijede. Svakodnevno se prepričavaju i oživljavaju uspomene, smišljaju se nadimci, poveznice, šale, paralele i imaginarne teorije.

“Pet stotina ljudi koji su imali sreću biti u sarajevskom atrium-u će nositi vječitu uspomenu na tu noć”, izjavili su iz Klabike i dodali: “Event je odjeknuo i probio granice, te je nakon njegovog održavanja prošle godine Balkan mapiran kao Solomun-ovo dežurno partijalište.  Iz BiH i regije zovu ga na gostovanje više nego ikada do sada.“

Njegova muzika se sluša na privatnim partijima, odjekuje sa prozora ili automobila na ulicama, čuje se u fast-food-u na željezničkoj stanici, krovovima zgrada ili benzinskim pumpama. On je svuda oko nas. Njegove pjesme već su podsvjesno poznate mnogima, a da nisu ni sigurni ko je autor.

Solomun je bitan i razlozi postoje. Njegov doprinos evoluciji elektronske muzike, a samim tim i uticaj na svjetsku elektronsku scenu je ogroman, inspiracija je velikom broju DJ-eva i producenata, a BiH scena može biti sretna što polako počinje doživljavati konekciju sa “novim starim državljaninom”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije