Smijeh je lijek: Publika uživala u predstavi "Jel' tražite sobu"

Radiosarajevo.ba
Smijeh je lijek: Publika uživala u predstavi "Jel' tražite sobu"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Publika uživala u predstavi "Jel' tražite sobu" Narodnog pozorišta Tuzla

Četvrtog dana festivala "Smijeh je lijek", Sarajlije su uživale u predstavi "Jel' tražite sobu" Narodnog pozorišta Tuzla.

Ova predstava je autorski projekt Melihe Fakić.  Riječ je o tragikomediji u kojoj se prepliću životi običnih ljudi. Prisutnost bosanskog humora, sukob generacija, satira i pregršt zanimljivih preokreta svojevrsna su i emotivna obilježja ove predstave.

U petak, 5. aprila bit će izvedena predstava Velika zvjerka Rogera Rueffa. Predstava govori o tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi koji dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek finansijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke. Šta je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha…? Velika zvjerka pokušava naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Posljednja predstava koja će biti izvedena na ovom festivalu je Zašto i kako ubiti muža. Podstaknut burnim reakcijama nježnog pola, čak i optužbama za muški šovinizam, pisac Antonio Amuri napisao je novi priručnik namijenjen suprugama koje su uspjele da prežive izlazak prethodnog.

Predstava je na programu 6. aprila. U njemu će žene uspjeti da pronađu na koji tip supruga su osuđene, sa podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje.

Sve predstave su na sceni Centra kulture i mladih (Jelića 1) i počinju u 20 sati.

Podsjećamo, od 1. do 6. aprila ove godine Centar kulture i mladih organizira dane komedije pod nazivom „Smijeh je lijek“. Festival su pomogli Ministarstvo kulture i sportaKantona Sarajevo i Općina Stari Grad.

Podsjećamo, ovi 23. susreti okupljaju na jednom mjestu komedije iz BiH i regiona, a cilj je podariti našim sugrađanima smijeh koji je tako potreban u svakodnevnici. Smijeh je taj koji ne treba da bude samo odraz raspoloženja nego visoko učinkovit lijek i sredstvo za ostvarenje vlastite sreće i uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije