Smijeh je lijek: Legendarni Zijah Sokolović oduševio publiku

Radiosarajevo.ba
Smijeh je lijek: Legendarni Zijah Sokolović oduševio publiku
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Smijeh je lijek: Zijah Sokolović oduševio publiku

Nakon sinoćnjeg nastupa Tarika Filipovića na festivalu komedije "Smijeh je lijek", koji je svojom monodramom Ćiro  oduševio publiku, veliki Zijah Sokolović je nastupio i još jednom pokazao zbog čega je toliko godina na sceni.

„Lijevo desno glumac“ predstava Zijaha Sokolovića, program kao predstava, predavanje, team building, radionica preko kojih je Sokolović duhovito, filozofski, kabaretski objasnio kako shvatiti da su građani „glumci u svom teatru“ i kako to da budu umjetnici u svom životu. Publika je oduševljeno i sa velikim aplauzom pozdravila Ziketa što je još jednom pokazalo da desetine nagrada koje je ovaj veliki umjetnik dobio nisu bezvrijedne.

Podsjećamo, od 1. do 6. aprila ove godine Centar kulture i mladih organizira dane komedije pod nazivom „Smijeh je lijek“. Festival su pomogli Ministarstvo kulture i sportaKantona Sarajevo i Općina Stari Grad.

Ovi 23. susreti će okupiti na jednom mjestu komedije iz BiH i regiona, a cilj je podariti našim sugrađanima smijeh koji je tako potreban u svakodnevnici. Smijeh je taj koji ne treba da bude samo odraz raspoloženja nego visoko učinkovit lijek i sredstvo za ostvarenje vlastite sreće i uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije