Sjajni nastupi zeničkih balerina na međunarodnim takmičenjima

Radiosarajevo.ba
Sjajni nastupi zeničkih balerina na međunarodnim takmičenjima
Foto: ARS Centar / Nastup balerina ARS Centra
Balerine ARS Centra su na prethodnim takmičenjima ostvarile sjajne rezultate. Osim toga na kvalifikacijama su imale zapažene nastupe koji su im omogućili učešće na predstojećim takmičenjima.

ARS Centar je već poznat kao Centar u kojem vrijedno rade i stasaju mlade balerine koje svake godine prezentuju svoju državu na zavidnom nivou i postižu vrijedne rezultate, bez obzira na izuzetno tešku situaciju u državi kada je u pitanju podrška kulturi i umjetnosti za mlade.

Internacionalno baletno takmičenje u Nimbergu, održano 02. marta 2019. godine i kvalifikacije za svjetsko takmičenje DWC 2019. za Portugal. Kvalifikacije su se ove godine održale u Zagrebu.

Na takmičenju u njemačkom gradu Nimbergu, jedina predstavnica Bosne i Hercegovine je bila predstavnica ARS Centra iz Zenice, Sajra Spahić i plasirala se na visoko peto mjesto u kategoriji solo klasičan balet, a 11. mjesto u modernom baletu.

Obzirom da se radi o takmičenju evropskog ranga, ovo je izvanredan rezultat za Sajru, obzirom da je ona mlada balerina u usponu, kada je u pitanju klasika, i pred kojom predstoje još mnoga takmičenja.

Nastup balerina ARS Centra - undefined

Foto: ARS Centar: Nastup balerina ARS Centra

Odnah poslije Njemačke Ars Centar je bio spreman za još jedno takmičenje, ovaj put u Hrvatskoj, gdje su se održavale kvalifikacije za svjetsko takmičenje u Portugalu. 

Na ovom takmičenju su se dvije balerine ARS Centra vratile u Zenicu sa tri osvojene medalje i direktnim bodovnim plasmanom za odlazak na svjetsko prvenstvo u Portugal.

Rezultati dvije takmičarke ARS CentraSajra Spahić, zlato, kategorija klasični balet (špic baletanke) i diretan plasman, Najla Hadžić zlato u klasičnom baletu i direktan plasman.

Spahić je u takmičenju u modernom baletu osvojila treće mjesto i direktan plasman.

ARS Centar ječestitao vrijednim balerinama na njihovim osvojenim plasmanima i što su tako dostojanstveno predstavile svoju školu baleta ARS Centar, Zenicu i Bosnu i Hercegovinu.

Iz ARS Centra su istakli da je ovo je još samo jedan u nizu uspjeha koje postižu balerine, te da  znaju da pred njima stoji otvoren put ka još većim uspjesima i brojnim takmičenjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije