Sinan Alimanović počeo snimanje novog albuma u New Yorku

Radiosarajevo.ba
Sinan Alimanović počeo snimanje novog albuma u New Yorku
Nakon nekoliko dana intenzivnih proba, bosanskohercegovački jazz ambasador, Sinan Alimanović, počeo je snimanje novog nosača zvuka u New Yorku.

Pokraj velike i bogate diskografije sa različitim, legendarnim muzičkim sastavima, ovo je sedmi nosač zvuka na kojem će se Alimanović predstaviti kao vođa banda / band leader.

Na novom albumu, ritam sekciju internacionalnog sastava, koji predvodi Sinan Alimanović, čine američki jazz muzičari čija su imena neizostavna u porodičnom stablu jazz muzike:

 Harvie S američki kontrabasist, kompozitor, inovator, profesor na Manhattan School of Music, svoje ime je upisao u porodično stablo jazz muzike saradnjama sa muzičarima kao što su: Sheila Jordan, James Brown, Chet Baker, Tony Bennet, Kenny Barron, Michael & Randy Brecker, Gil Evans i mnogim drugim.

 Victor Lewis američki bubnjar i kompozitor smatra se jednim od najcjenjenijih savremenih jazz bubnjara. U svojoj bogatoj karijeri bilježi saradnje sa neizostavnim imenima iz jazz svijeta, kao što su: Dexter Gordon, Carla Bley, Eddie Henderson, Woody Shaw, Michael & Randy Brecker, Antony Braxton, Bobby Hutchenson itd.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije