Sikter održao oproštajni koncert

Radiosarajevo.ba
Sikter održao oproštajni koncert
Popularni bh. sastav "Sikter" večeras je održao svoj, kako su najavili, oproštajni koncert.

Ovo je bio 6. koncert u sklopu serijala Studio 2 Live koji se u zgradi BHRT-a održava jednom mjesečno i publici pruža drukčiji, unplugged ugođaj.

Sikteru su se  večeras pridružili i kolege muzičari Dado Džihan i Dušan Vranić

Sikter je sarajevska alternativna rock grupa osnovana 1990. godine. Muzički program ove grupe se sastoji od više muzičkih stilova poput: soula, funka i rock and rolla. Njihovi koncerti su multimedijske izvedbe praćene videoprojekcijama raznih sarajevskih umjetnika.

Dobitnici su nagrade Davorin 2006. za najbolji videospot u kategoriji urbane rock muzike, za spot My Music u režiji Pro.ba. Prva su bh. rock grupa čiji se videozapis Pain in Brain pojavio 1995. godine na MTV-u. Posebni su i po tome što su 1997. godine nastupili kao predgrupa na koncertu grupe U2 na sarajevskom stadionu Koševo. Iste godine svirali su s Bonom and Jovanottijem na otvaranju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Sikter je objavio raznovrsne albume: Now, Always, Never, Queen of The Disco, Don't You Miss Me, My Music te Ego Trip 2009.  godine u kojoj su napravili produkcijsku pauzu a nastavili s povremenim turnejama i nastupima.

Sikter, jedinstven bend na našim prostorima, veliku popularnost postigao je upravo neobičnim muzičkih hitovima, sjajnim aranžmanima i „živom svirkom“ koju su svi prisutni na koncertu u Studiju 2 (studio Esad Arnautalić) imali priliku osjetiti iz prve ruke.

Ipak, nadamo da će se predomisliti i da će nastaviti da zajedno stvaraju i sviraju dobru muziku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije