Selmi Alispahić počasna nagrada "Actress of Europe 2018"

Radiosarajevo.ba
Selmi Alispahić počasna nagrada  "Actress of Europe 2018"
Foto:SARTR / Alispahić: Veliko priznanje za bh. glumicu
Umjetnički komitet Internacionalnog teatarskog festivala "Actor of Europe", na čelu sa predsjednikom Jordanom Plevnesom, odlučio je da bh. glumicu Selmu Alispahić nagradi sa počasnom nagradom "Actress of Europe 2018".

Selma Alispahić je prvakinja drame Sarajevskog ratnog teatra, glumica koja je već u prvim godinama glumačkog staža Selma Alispahić upisala je zavidna glumačka ostvarenja nakon čega su uslijedile i prestižne nagrade, a osim ovdašnjih pozorišta, Alispahić se kroz glumu okušala i na sceni velikog Nacionalnog kraljevskog teatra u Londonu o kojem mnogi glumci i danas sanjaju, piše magazin Azra.

"Actor Of Europe" je jedan od najznačajnijih festivala u Makedoniji, koji pored selektovanih teatara okuplja značajne pozorišne stvaraoce i umjetnike iz cijelog svijeta. Nagrade na ovom prestižnom festivalu do sada su odnijela mnoga poznata svjetska imena kao što su Ljuba Tadić, Rade Sherbedžija, Anastas Pop Dimitrov, Marcel Bozonnet, Bruce Mayers, Milena Zupančić, Ion Caramitru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije