Šejla Grgić je nova pjevačica Divanhane

Radiosarajevo.ba
Šejla Grgić je nova pjevačica Divanhane
promo fotografija / Šejla Grgić
Nakon što je početkom septembra objavljeno da dugogodišnja saradnica Naida Čatić više neće biti članica Divanhane, članovi ovog benda pronašli su novu pjevačicu.  

Šejlu Grgić bosanskohercegovača javnost, kao i regionalna, poznaje kao izvrsnu izvođačicu pop muzike, koja je svojim obradama svjetskih hitova dobila naziv „bosanska Adele“. Šejla je bila i dio projekata koji su uključivali izvođenje BH tradicionalne pjesme sevdalinke, kada se pokazala kao vrsna interpretatorica.

Ovu 24-godišnju studenticu magistarskog studija na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu izuzetnih vokalnih sposobnosti, ubuduće ćemo slušati kao pjevačicu sevdah benda Divanhana.

„Sa velikim uzbuđenjem i zadovoljstvom vam predstavljamo našu novu članicu Šejlu Grgić. Neko koga smo odavno željeli sresti. Neko sa kime ćemo prigrliti neke nove melodije, započeti mnoge taktove, ispisati i tužne i sretne note, dotaći sevdah. 

Sreli smo se nekada davno, na hodnicima Akademije, dok smo mi kao studenti sanjali o nekom novom sevdahu, kao Šejla danas. Sreli smo se opet, ljetos, i od tada smo se sretali svaki dan. Nekada u našem kreativnom kutku, nekada u studiju, nekada u pjesmi, a nekada u stihu. I tako smo odlučili nastaviti naše druženje. Mi, Šejla i Vi - naša draga raja, u Ljubavi i sevdahu, dok nas glas nosi.“ navedeno je na službenom facebook profilu benda.

Divanhana će već u petak 3. novembra započeti svoju novu sevdah priču koncertom u Frankfurtu, dok će bh. publika novu članicu benda moći upoznati 7. novembra na koncertu u Mostartu u dvorani „Herceg Stjepan Kosača“. Nakon toga bend nastavlja turneju u Danskoj, Sloveniji i Švedskoj. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije