SARTR: Premijera predstave "Djeca sunca" 29. augusta

Radiosarajevo.ba
SARTR: Premijera predstave "Djeca sunca" 29. augusta
Foto: SARTR / Detalj s jedne od proba
Udruženje Kontakt u koprodukciji sa Sarajevskim Ratnim Teatrom priprema predstavu “Djeca sunca“ po tekstu Maksima Gorkog i u režiji Selme Spahić.

Premijera je najavljena za 29. augusta u 20 sati, dok će reprizno biti odigrana 30. i 31. augusta te 01. septembra.

“Djeca sunca” su komad o društvu u kojem je ogroman jaz između izuzetno bogatih i privilegiranih i vrlo siromašnih ljudi, u kojem su kultura i nauka višak, u kojem svakodnevno raste nezadovoljstvo koje je nadomak nasilja i u kojem se osjeća veliki potencijal za promjenu koja nikako da dođe. U Rusiji smo, početkom XX vijeka ili danas, ovdje. 

Radnja je prepuna uvrnute svakodnevnice likova, ispijanja čaja, eksperimenata sa kvascem, neuzvraćenih i uzvraćenih ljubavi, slikarskih i poetskih pokušaja, sitnih zdravstenih problema, pecanja i simptoma starosti, dok revolucija stoji ispred kućnog praga, dignute ruke, spremna da pokuca na vrata.

Detalj s jedne od proba - undefined

Foto: SARTR: Detalj s jedne od proba

Autorski tim, pored redateljice Selme Spahić, čine i dramaturginja Nejra Babić, kostimografkinja i scenografkinja Selena Orb, kompozitorica Hanan Hadžajlić i fotograf Ivan Hrkaš.

U predstavi igraju: Ermin Bravo, Snežana Bogićević, Maja Izetbegović, Jasna Diklić, Tatjana Šojić, Džana Pinjo, Sanin Milavić, Benjamin Bajramović, Kemal Rizvanović i Vanja Matović.

Projekat je podržao Rockefeller Brothers Fund. Sponzor projekta Sinkro namještaj i Europlakat i prijatelj projekta Centar za kulturu Sarajevo.

Ulaznice za predstavu bit će dostupne u protorijama SARTR-a od 15. augusta u periodu od 10 do 16 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije