Sarajlije u prepunoj dvorani uživale u predstavi "Bosanski lonac"

Radiosarajevo.ba
Sarajlije u prepunoj dvorani uživale u predstavi "Bosanski lonac"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Predstava Bosanski lonac (Festival Smijeh je lijek, 2019.)

Nakon nastupa Tarika Filipovića na festivalu komedije "Smijeh je lijek", koji je svojom monodramom Ćiro  oduševio publiku, te velikog Zijaha Sokolovića koji je sinoć nastupio i još jednom pokazao zbog čega je toliko godina na sceni, Sarajlije su i večeras imali priliku uživati u još jednoj sjajnoj predstavi.

U produkciji teatarskih projekata Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo; Teatar komedije “Rajvosa”, sarajevskoj publici se predstavio s novom adaptacijom predstave "Bosanski lonac”, po motivima teksta ”Prognanici” Hasana Džafića, istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga više puta nagrađivanog za komediografska i scenaristička ostvarenja.

Riječ je o komediji koja na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, starosjediocima i pridošlicama, odnosu grada i sela, političkim igrama…

U predstavi su igrali Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Jasminka Božuta Požek, Aldin Tucić i Edin Drljević. Obnovu predstave uradio je Riad Ljutović, adaptaciju teksta Edin Drljević, dok su muzičke numere preuzete od muzičkog sastava Dubioza kolektiv.

Predstava je urađena pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općine Stari Grad.

Podsjećamo, od 1. do 6. aprila ove godine Centar kulture i mladih organizira dane komedije pod nazivom „Smijeh je lijek“. Festival su pomogli Ministarstvo kulture i sportaKantona Sarajevo i Općina Stari Grad.

Ovi 23. susreti će okupiti na jednom mjestu komedije iz BiH i regiona, a cilj je podariti našim sugrađanima smijeh koji je tako potreban u svakodnevnici. Smijeh je taj koji ne treba da bude samo odraz raspoloženja nego visoko učinkovit lijek i sredstvo za ostvarenje vlastite sreće i uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije