Sarajevska filharmonija poziva najmlađe: Koncert za djecu uz Samru i Marija

Radiosarajevo.ba
Sarajevska filharmonija poziva najmlađe: Koncert za djecu uz Samru i Marija
/ Plakat za dječiji koncert Sarajevske filharmonije
Otvorimo najmlađima vrata u čarobni svijet muzičke umjetnosti.

Sarajevska filharmonija će u subotu, 18. februara 2017. godine sa početkom u 12 sati održati Koncert za djecu sa novim programskim sadržajem pod nazivom Muzički kutak.

 Nakon izuzetno uspješnog izvođenja simfonijske bajke Peća i vuk, te koncerta pod nazivom Simfonija igračaka, sarajevski filharmoničari nastavljaju da na zabavan i edukativan način upoznaju najmlađu populaciju sa orkestrom i svijetom klasične simfonijske muzike.

Uz orkestar Sarajevske filharmonije u ulozi naratora i na ovaj put nas vodi djeci omiljeni Mario Drmać i dirigentica Samra Gulamović uz muzičku i glumačku podršku muzičara iz sekcije udaraljki Samira Ismića, Edina Hadžagića i Faruka Jahića.

Na programu će biti izvedena popularna djela poznatih kompozitora klasične muzike Mozarta, Čajkovskog, Straussa, Andersona i Dvoraka koja su djeca imala priliku čuti u svakodnevnom životu kroz reklame ili crtane filmove.

Ne propustite sa svojim mališanima biti u subotu 18. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo i uz orkestar Sarajevske filharmonije otputovati u čarobni svijet klasične muzike.

Koncert se održava u okviru projekta Music up close network koji je podržava program Kreativna Evropa.

Ulaznice su dostupne na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo po cijeni od 5,00 KM.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije