Uskoro / Sarajevska filharmonija poziva najmlađe: Koncert za djecu uz Samru i Marija

11. 02. 2017. u 14:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Otvorimo najmlađima vrata u čarobni svijet muzičke umjetnosti.

Sarajevska filharmonija će u subotu, 18. februara 2017. godine sa početkom u 12 sati održati Koncert za djecu sa novim programskim sadržajem pod nazivom Muzički kutak.

 Nakon izuzetno uspješnog izvođenja simfonijske bajke Peća i vuk, te koncerta pod nazivom Simfonija igračaka, sarajevski filharmoničari nastavljaju da na zabavan i edukativan način upoznaju najmlađu populaciju sa orkestrom i svijetom klasične simfonijske muzike.

Uz orkestar Sarajevske filharmonije u ulozi naratora i na ovaj put nas vodi djeci omiljeni Mario Drmać i dirigentica Samra Gulamović uz muzičku i glumačku podršku muzičara iz sekcije udaraljki Samira Ismića, Edina Hadžagića i Faruka Jahića.

Na programu će biti izvedena popularna djela poznatih kompozitora klasične muzike Mozarta, Čajkovskog, Straussa, Andersona i Dvoraka koja su djeca imala priliku čuti u svakodnevnom životu kroz reklame ili crtane filmove.

Ne propustite sa svojim mališanima biti u subotu 18. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo i uz orkestar Sarajevske filharmonije otputovati u čarobni svijet klasične muzike.

Koncert se održava u okviru projekta Music up close network koji je podržava program Kreativna Evropa.

Ulaznice su dostupne na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo po cijeni od 5,00 KM.

 

NEMA KOMENTARA