Sarajevska filharmonija održala Bajramski koncert u Novom Pazaru

Radiosarajevo.ba
Sarajevska filharmonija održala Bajramski koncert u Novom Pazaru
Orkestar Sarajevske filharmonije održao je u endjelju navečer Bajramski koncert pred punom salom na velikoj sceni Kulturnog centra Novi Pazar.

To je bio prvi nastup Sarajevske filharmonije u Novom Pazaru koji je označio i početak kulturne saradnje između dva grada.

Direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić je ocijenio da je u posljednjih nekoliko godina za Novi Pazar ovo najveći kulturni događaj.

„Zahvaljući ovakvim projektima i nizom drugih, koje ćemo imati uskoro, povezaćemo Bosnu i Hercegovinu, uopšte narod iz Bosne i Hercegovine sa narodom iz Sandžaka“, rekao je Memić.

Sarajevska filharmonija se novopazarskoj publici predstavila sa ukupno 12 kompozicija, a predvodili su je dirigenti Samir Gulanović i Munir Mešanović. Kao vokal sa dvije ilahije nastupio je i pop pjevač Eldin Huseinbegović.

Ljubitelji klasične muzike su tokom sat i po koncerta imali prilike da uživaju u uvertiri „Carmen“, Mađarski ples br.5, Poloneza iz opere „Evgenij Onjegin“, Valcer iz svite Masquarade. Za ovu bajramsku priliku izvedena je i kompozicija „Poruka“ iz filma „Pod zastavom Muhammeda a.s.“, simfonijska poema „Probuđena kasaba“ i sevdalinka „Snijeg pade na behar na voće“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije