Sarajevofest - Umjetnost i politika: Gosti Pašović, Žaba, Manojlović, Clug...

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevofest - Umjetnost i politika: Gosti Pašović, Žaba, Manojlović, Clug...
Foto: Radiosarajevo.ba / Večeras gosti Pašović, Žaba, Manojlović...

Trećeg dana 2. Sarajevofesta - Umjetnost i politika, putem sarajevofest.com, od 19 sati "Poljska u mom srcu", Sarajevofest- Umjetnost i politika, se solidariše s građanima Poljske koji danima protestvuju na ulicama poljskih gradova.

Gošća je poljska novinarka Natalia Žaba s kojom razgovara Haris Pašović o temi "Građanski nemiri u Poljskoj, demokratija na ulici".

Žaba je novinarka po profesiji i ubjeđenju. Rođena u Poljskoj. Pokriva politiku, organizovani kriminal i regionalna pitanja između ostalog za Sky News, Al Jazeeru Balkans te organizaciju Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

Alumna i članica prestižne mreže profesora Cezarego Wojcika, the Leadership Academy for Poland. Autorica je dokumentarnog filma “The Game”. Vjeruje da je svaka priča ljudska priča.

U 20 sati, gosti Sarajevofesta su: Miki Manojlović, Edward Clug, Ivan Jani Novak.

U okviru Art programa, razgovaramo o Evropi danas.

"Kao izgleda danas “Evropa danas”?

2011. godine East West Centar je producirao predstavu, u saradnji sa Slovenskim narodnim gledališčem Maribor, po čuvenom eseju “Evropa danas” Miroslava Krleže, pisanom 1935.

O današnjoj Evropi govore učesnici te predstave za koju je kritičar Financial Times-a dao 4 zvjezdice i napisao “Bilo je prilično uznemirujuće, pomalo jezovito i pokazalo se da ponekad ne-naturalistička prezentacija može biti najrealnija od svih”.

Ova predstava je odmah nakon razgovora u 22 sata.

Na stranici sarajevofest.com, nalaze se fotografije i biografije učesnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije