Prezentirana knjiga "Meeting of cultures", knjiga koja dočarava ljepotu Sarajeva

O. K.
Prezentirana knjiga "Meeting of cultures", knjiga koja dočarava ljepotu Sarajeva
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Predstavljena knjiga i izložba "Meeting of cultures"

Udruženje „Sarajevo-susret kultura“ organiziralo je danas u Sarajevu seminar pod nazivom „Meeting of cultures“. U sklopu ovog seminara javnosti je predstavljeno 30 atraktivnih lokacija iz Sarajeva, Novog Sada i Kotora, a predstavljena je i knjiga „Meeting of cultures“ koja u jednoj zbirci predstavlja atraktivne lokacije iz ova tri balkanska grada.

„Mi smo prije pet godina pokrenuli projekat Sarajevo-centar kulture. Sarajevo se često nazivalo granicom i susretom između Istoka i Zapada, i zbog toga je prije pet godina postavljen znak na Ferhadiji koji predstavlja susret kultura“, kazao je Dino Mujkić, direktor Udruženja  „Sarajevo –susret kultura“.

Kako je kazao Mujkić, cilj njegovog udruženja i današnjeg seminara jeste promocija različitosti i kulture Sarajeva.

„Ova knjiga, kao i projekat ''Meeting of cultures“ finansirana je od strane Evropske unije i Vijeća za regionalnu saradnju. On je krenuo prije šest mjeseci. Kroz današnji seminar upoznat ćemo se sa kulturnom i turističkom ponudom tri grada: Sarajeva, Novog Sada i Kotora. Znanje koje smo skupili u jednoj knjizi ponudit ćemo turističkim vodičima i udruženjima“, istakao je Mujkić.  

Inače, kroz seminar Meeting of cultures bit će predstavljena i istoimena izložba, te storrytelling moduli kroz koje će učesnici moći da steknu znanja o vještini pripovijedanja i razvoju proizvoda, te se upoznati sa praktičnom prezentacijom izabranih lokacija Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije