Sarajevo, centar baleta: Uskoro počinje plesno takmičenje Balance

Radiosarajevo.ba
Sarajevo, centar baleta: Uskoro počinje plesno takmičenje Balance
Foto: Tanzelarija / Takmičenje Ballance

U organizaciji udruženja Tanzelarija - organizacije za promociju savremenog plesa, U Sarajevu će se odrdžati III internacionalno takmičenje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletske škole kao i baletska studija.  Takmičenje će se odvijati od 21. do 23. maja 2018 godine.

Cilj takmičenja je okupiti mlade ljude na jednom mjestu koji posjeduju takmičarski duh i koji zajedno sa svojim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i svoj umjetnički izraz, ali i ostvariti nova poznastva i družiti se.

Članovi žirija su  eminentne osobe iz struke i uvijek su u drugom sastavu, tako da će ove godine o najboljima odlučivati Dinko Bogdanić (Hrvatska), Milica Bezmarević (Srbija) i Aleksandar Ilić (Srbija). Djeca i mladi ove godine dolaze iz cijele regije, a takmičit će se u više katagorija.

Takmičenje će se održati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, gdje će se ujedno održati i Gala večer 23.05 u 19.30h.

U okviru takmičenja bit će organiziran i  Master class - radionice iz klasičnog baleta i savremenog plesa, u Osnovnoj muzičkoj i baletskoj  školi Novo Sarajevo. Zanimljivo je da će radionice biti otvorene ne samo takmičarima, već za svu djecu koja iskazuju želju za edukacijom.

Radionice će voditi Lidija Rakočević (klasični balet) i Vladimir Čubrilo (savremeni ples), oboje iz Srbije. Svi učesnici takmičenja dobit će certifikate sa osvojenim mjestom i bodovima, a prvi put Tanzelarija  je obezbijedila stipendije za takmičare sa najvećim brojem bodova.

Jedna stipendija - Ljetna baletna škola Zagreb 2018

Dvije stipendije - Ljetni plesni kamp Vranje 2018

Pet stipendija za učešće na IV Hellas Youth Ballet Competition 2019 Grčka

Tanzelarija se kao i predhodnih godina pobrinula za smještaj svih svih takmičara i njihovih pedagoga, što nije slučaj na drugim takmičenjima.

Ulaz na takmičenje i Gala večer je besplatan.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije