Samostan sv. Ante: Otvorena Uskrsna izložba

Fena
Samostan sv. Ante: Otvorena Uskrsna izložba
Tradicionalna Uskrsna izložba u povodu obilježavanja predstojećeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa otvorena je večeras u Maloj galeriji samostana sv. Ante u Sarajevu.

U sklopu izložbe, koju je upriličilo Udruženje likovnih umjetnika Hrvatskog kulturnog društva Napredak (ULU HKD Napredak), predstavilo se 38 autora s 56 umjetničkih ostvarenja koja svedoče raznolikost i bogatstvo likovnog izraza i tehnika, uključujući ulje, akril, pastel, akvarel, skulpturu...

Izraze dobrodošlice brojnoj publici, poklonicima umjetnosti uputili su predsjednica i dopredsjednik ULU HKD Napredak Hiba Mustafić i Miroslav Pilj, kao i brat Bariša Brajnović u ime Galerije i samostana sv. Ante.

O predstavljenim radovima i poruci mira, dobra i ljepote kojom zrcale govorio je likovni kritičar Vojislav Vujanović, a izložbu je otvorenom proglasio načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak.

Istaknuto je da ova izložba već godinama zauzima značajno mjesto na kulturnoj karti glavnog grada Bosne i Hercegovine, svjedočeći vrhunski kvalitet i široku paletu umjetničkih ostvarenja članova ULU HKD Napredak, te čudesnu raznokikost i estetiku, kao i samosvojnost duhovnih vrijednosti, te žanrovskih i tematskih orijentacija, aspiracija i senzibiliteta.

Duh različitosti kojim postavka zrači naišao je na dobar prijem publike koja je, sudeći po zanimanju za predstavljena djela, istinski uživala u potpunom umjetničkom doživljaju, bilo da se radi o autorima s akademskom naobrazbom, ili likovnim ostvarenjima slikara-amatera.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije