Rikardo Druškić: Izložba "Dječija radost" u četvrtak na zidu SCC-a

Radiosarajevo.ba
Rikardo Druškić: Izložba "Dječija radost" u četvrtak na zidu SCC-a
/ Umjetnost Rikarda Druškića
U četvrtak, 15. decembra 2016. godine od 16.30 sati na više od 1000 m² videofasade Sarajevo City Centra bit će prikazana izložba radova Rikarda Druškiča „Dječije radosti“.

Radovi ovo sjajnog mladog ilustratora i slikara iz Sarajeva inspirirani su crtanim filmovima njegove generacije, svijetom profesora Baltazara i čudnovatim bićima, bojama i animacijama Cartoon Networka.

Poznat i izvan granica Bosne i Hercegovine Rikardo Druškić je dosad osvajio brojna priznanja, uključujući i prikazivanje dva rada na ekranima čuvenog Times Square u New Yorku.

Sarajevski decembar uljepšat će njegove šarene ilustracije na najvećem ekranu u regiji. Kako bi dio praznične atmosfere New Yorka doveli u Sarajevo, ovom prilikom Druškić će u sklopu izložbe Dječije radosti prikazati opus od oko 60 radova 

Ali ovo nije sve - mladi autor svoju će umjetnost podijeliti s najmlađima. Nakon izložbe, u četvrtak, 15. decembra 2016. godine od 16.30 sati, Rikardo Druškić će održati radionicu crtanja za mališane Dječijeg doma Bjelave i posjetioce SCC-a.

Nakon premijernog prikazivanja u 16.30 sati, videoizložba će isti dan biti emitirana u više termina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije